Meer dan 63.000 rijksmonumenten


Ipenrode: koetshuis/stalgebouw in Heemstede

Kasteel Buitenplaats

Herenweg 65
2105MD Heemstede
Noord Holland

Bouwjaar: 18e eeuw (schuiframen)


Beschrijving van Ipenrode: koetshuis/stalgebouw

KOETSHUIS/STALGEBOUW. Het gebouw heeft een rechthoekige grondvorm met een uitbouw aan de westzijde. Een hoog pannendak met dakkapellen vormt de bedaking. Schuiframen met roedenverdeling zijn 18e eeuws van stijl. Het metselwerk van de uitbouw is met rijnformaat in vlaams verband gemetseld. De oostgevel is in vechtformaat opgetrokken, eveneens in vlaams verband. (bron: Rijksdienst voor het Cultureel Erfgoed)

Rijksmonument nummer: 345567
Laatste wijziging: 2014-10-12 20:04:29.0

Recensies en ervaringen

Toevoegen

Monumenten in de buurt van Ipenrode: koetshuis/stalgebouw in Heemstede

Ipenrode: damhek

Herenweg 65
Heemstede
DAMHEK. Smeedijzeren hek tussen bakstenen pijlers waarvan de hardstenen sluitstenen ontbreken. 18e eeuw. Het hek dat is geplaatst aan het ei..

Ipenrode: hoofdgebouw

Herenweg 63
Heemstede
HOOFDGEBOUW. Rechthoekig buitenhuis, bekroond door een pannendak met vier schoorstenen, van oorsprong daterend uit de 18e eeuw. Ter linker- ..

Ipenrode: ingangshek

Herenweg 63
Heemstede
INGANGSHEK. Smeedijzeren hek tussen hardstenen pijlers, midden 18e eeuw. Aan de achterzijde van een der pijlers een juk voor (een niet meer ..

Ipenrode: parkaanleg

Herenweg 63
Heemstede
PARKAANLEG. De samenstellende onderdelen van de parkaanleg zijn als volgt gesitueerd:A. Het grootste deel van dit terrein ten oosten van het..

Ipenrode: tuinmanswoning

Herenweg 67
Heemstede
TUINMANSWONING, gebouwd in 1908. De tekst op de jaartalsteen naast de voordeur luidt: 'De eerste steen gelegd door B.F. Enschede oud 15 jaar..

Kaart & Routeplanner


Foto's (6)