Meer dan 63.000 rijksmonumenten


De Visschershoffstede in Steenderen

Boerderij

Wehmestraat 1
7221BT Steenderen (gemeente Bronckhorst)
Gelderland

Bouwjaar: midden 19e eeuw 1850 midden 19e eeuw


Beschrijving van De Visschershoffstede

"De Visschershoffstede". Grote boerderij uit het midden van de 19e eeuw. Het woongedeelte draagt een met riet gedekt schilddak waarop hoekschoorstenen. Achter het woongedeelte drie naast elkaar gelegen stallen onder wolfdaken, met riet en pannen gedekt. Getoogde deeldeuren. De voorgevel van het woongedeelte heeft vensters met luiken en schuiframen uit de bouwtijd. (bron: Rijksdienst voor het Cultureel Erfgoed)

Rijksmonument nummer: 34524
Laatste wijziging: 2014-10-12 20:04:29.0

Recensies en ervaringen

Toevoegen

Monumenten in de buurt van De Visschershoffstede in Steenderen

Nederlands Hervormde Kerk (St. Remigius)

Dorpsstraat 20
Steenderen (Gemeente Bronckhorst)
Ned. Herv. Kerk (St. Remigius). Laat-gotische pseudobasiliek met driebeukig schip en westelijke toren. De twee eerste torengeledingen XIV (?..

Boerderij waarvan het met een pannen schilddak gedekte woonhuis met de door een wolfdak gedekte stal een T-vormige plattegrond vormt

J.F. Oltmansstraat 7
Steenderen (Gemeente Bronckhorst)
Boerderij, eerste helft 19e eeuw, waarvan het met een pannen schilddak gedekte woonhuis met de door een wolfdak gedekte stal een T-vormige p..

Trafohuisje

Bronkhorsterweg 2T
Steenderen (Gemeente Bronckhorst)
Inleiding Langs de Bronkhorsterweg bevindt zich geheel vrij gesitueerd voor de Williborduskerk een rijk uitgevoerd TRANSFORMATORHUISJE. Dit..

Keuterboerderij, deels onderkelderd

Kerkhofweg 18
Steenderen (Gemeente Bronckhorst)
Omschrijving De deels onderkelderde KEUTERBOERDERIJ (1) telt één bouwlaag onder een afgewolfd zadeldak, gedekt met gesmoorde Hollandse pa..

Keuterboerderij: erfaanleg

Kerkhofweg 18
Steenderen (Gemeente Bronckhorst)
Omschrijving ERFAANLEG rond een kleine keuterboerderij aan de westkant van het dorp Steenderen. Het erf bevindt zich tussen de J.F. Oltmans..

Kaart & Routeplanner


Foto's (1)