Meer dan 63.000 rijksmonumenten


Boerderij bestaande uit een schuur onder rieten wolfdak, waarvoor een woonhuis is aangebouwd met gepleisterde wanden, een ingezwenkt lijstgeveltje en een met pannen gedekt dak, alsmede het bakhuis in IJhorst

Boerderij

Kerkweg 1
7955AA IJhorst (gemeente Staphorst)
Overijssel


Beschrijving van Boerderij bestaande uit een schuur onder rieten wolfdak, waarvoor een woonhuis is aangebouwd met gepleisterde wanden, een ingezwenkt lijstgeveltje en een met pannen gedekt dak, alsmede het bakhuis

Boerderij bestaande uit een schuur onder rieten wolfdak, waarvoor een woonhuis is aangebouwd met gepleisterde wanden, een ingezwenkt lijstgeveltje en een met pannen gedekt dak, alsmede het bakhuis. (bron: Rijksdienst voor het Cultureel Erfgoed)

Rijksmonument nummer: 34490
Laatste wijziging: 2014-10-12 20:04:29.0

Recensies en ervaringen

Toevoegen

Monumenten in de buurt van Boerderij bestaande uit een schuur onder rieten wolfdak, waarvoor een woonhuis is aangebouwd met gepleisterde wanden, een ingezwenkt lijstgeveltje en een met pannen gedekt dak, alsmede het bakhuis in IJhorst

Boerderij onder met pannen gedekt wolfdak

Kerkweg 3
IJhorst (Gemeente Staphorst)
Boerderij onder met pannen gedekt wolfdak. Alsmede de ten zuiden van het hoofdgebouw gelegen wagenschuur onder met riet en pannen gedekt zad..

Boerderij onder met riet gedekt wolfdak

Kerkweg 12
IJhorst (Gemeente Staphorst)
Boerderij onder met riet gedekt wolfdak, midden 19e eeuw. Stalgedeelte van gepotdekselde houten delen. Op het erf een bakhuis onder pannen z..

Boerderij onder met riet gedekt schilddak

Kerkweg 6
IJhorst (Gemeente Staphorst)
Boerderij onder met riet gedekt schilddak.

Hervormde kerk

Kerkweg 10
IJhorst (Gemeente Staphorst)
Rechthoekig gebouw onder pannen schilddak. Muren geleed door lisenen; rondboogvensters. Inventaris volgens Voorlopige Lijst: preekstoel XVII..

Houten klokkenstoel

Kerkweg 10
IJhorst (Gemeente Staphorst)
Houten klokkestoel op het kerkhof, aan de noordzijde van de Herv. Kerk. Volgens de Voorlopige Lijst een in 1780 door Pieter Seest gegoten kl..

Kaart & Routeplanner


Foto's (1)