Meer dan 63.000 rijksmonumenten


Bastion VII met oostbeer in Hellevoetsluis

Militair Object

Gallasplein 1
3221AB Hellevoetsluis
Zuid Holland


Beschrijving van Bastion VII met oostbeer

BASTION MET OOSTBEER. Bastion met: - holgebogen, teruggetrokken linkerflank; - achter die flank een geschutsopstelling met traversen en parados; - een gerevetteerde rechterface welke - nagenoeg loodrecht - direct aansluit op de linkerface van bastion VIII; - achter de rechterface een kleine schuilplaats, tevens munitiemagezijn; - rechts daarvan een geschutsopstelling met traversen; - voor de saillant de Oostbeer ter lengte van pl.m. 43 meter; daarin een recent vernieuwde duikersluis (voorheen inundatiesluis); op de beer een gemetselde monnik; - voorliggende gracht ter breedte van pl.m. 30 meter. Dit complexdeel wordt aan de stadszijde begrensd door de grenzen met de percelen 957, 1299, 370, 1277 en 2030. (bron: Rijksdienst voor het Cultureel Erfgoed)

Rijksmonument nummer: 344584
Laatste wijziging: 2014-10-12 20:04:29.0

Recensies en ervaringen

Toevoegen

Monumenten in de buurt van Bastion VII met oostbeer in Hellevoetsluis

Courtine VI-VII

Gallasplein 1
Hellevoetsluis
COURTINE VI-VII. Lichtgebogen wal met: - voorliggende gracht ter breedte van: - in het midden pl.m. 50 meter - nabij de flanken pl.m.70 m..

In rustica-trant gepleisterd huis zonder verdieping met houten kroonlijst en schilddak met dakkapellen. Vensters met zesruitsschuiframen. Tuinmuur met ..

Oostzanddijk 34
Hellevoetsluis
In rustica-trant gepleisterd huis zonder verdieping met houten kroonlijst en schilddak met dakkapellen, midden 19e eeuw. Vensters met zesrui..

Poort en muur

Oostzanddijk 3
Hellevoetsluis
Inleiding De tweedelige MUUR met TOEGANGSPOORT tussen de panden Oostzanddijk 3 en 34 vormt de voormalige hoofdingang van de marinewerf te H..

Brandweermuseum

Industriehaven 8
Hellevoetsluis
BRANDWEERMUSEUM. Kuiperij uit de derde kwart 19e eeuw met verdieping en hoger opgetrokken middengedeelte. Houten kroonlijsten en pannen schi..

Het grote dok

Industriehaven
Hellevoetsluis
Het grote dok.

Kaart & Routeplanner


Foto's (1)