Meer dan 63.000 rijksmonumenten


Courtine VI-VII in Hellevoetsluis

Militair Object

Gallasplein 1
3221AB Hellevoetsluis
Zuid Holland


Beschrijving van Courtine VI-VII

COURTINE VI-VII. Lichtgebogen wal met: - voorliggende gracht ter breedte van: - in het midden pl.m. 50 meter - nabij de flanken pl.m.70 meter. Dit complexdeel wordt, v.w.b. perceel nr 2272, aan de stadszijde begrensd door een lijn evenwijdig aan de oostgrens ter plaatse op een afstand van 25 meter van die oostgrens. (bron: Rijksdienst voor het Cultureel Erfgoed)

Rijksmonument nummer: 344583
Laatste wijziging: 2014-10-12 20:04:29.0

Recensies en ervaringen

Toevoegen

Monumenten in de buurt van Courtine VI-VII in Hellevoetsluis

Bastion VII met oostbeer

Gallasplein 1
Hellevoetsluis
BASTION MET OOSTBEER. Bastion met: - holgebogen, teruggetrokken linkerflank; - achter die flank een geschutsopstelling met traversen en pa..

In rustica-trant gepleisterd huis zonder verdieping met houten kroonlijst en schilddak met dakkapellen. Vensters met zesruitsschuiframen. Tuinmuur met ..

Oostzanddijk 34
Hellevoetsluis
In rustica-trant gepleisterd huis zonder verdieping met houten kroonlijst en schilddak met dakkapellen, midden 19e eeuw. Vensters met zesrui..

Poort en muur

Oostzanddijk 3
Hellevoetsluis
Inleiding De tweedelige MUUR met TOEGANGSPOORT tussen de panden Oostzanddijk 3 en 34 vormt de voormalige hoofdingang van de marinewerf te H..

Brandweermuseum

Industriehaven 8
Hellevoetsluis
BRANDWEERMUSEUM. Kuiperij uit de derde kwart 19e eeuw met verdieping en hoger opgetrokken middengedeelte. Houten kroonlijsten en pannen schi..

Het grote dok

Industriehaven
Hellevoetsluis
Het grote dok.

Kaart & Routeplanner


Foto's (1)