Meer dan 63.000 rijksmonumenten


Courtine VI - V in Groot Ammers

Militair Object

Irenestraat 20
2964BL Groot Ammers (gemeente Liesveld)
Zuid Holland


Beschrijving van Courtine VI - V

COURTINE VI - I. Courtine met voorliggende gracht ter breedte van ca. 60 meter en onderwal. (bron: Rijksdienst voor het Cultureel Erfgoed)

Rijksmonument nummer: 344429
Laatste wijziging: 2014-12-09 19:54:29.0

Recensies en ervaringen

Toevoegen

Monumenten in de buurt van Courtine VI - V in Groot Ammers

Bastion I

Westelijk Bastion
Nieuwpoort (Gemeente Liesveld)
BASTION I OF WESTELIJK BASTION. Vol bastion met grotendeels bebouwd terreplein en voorliggende gracht ter breedte van ca. 45 meter. De Lekdi..

Boerderij uit het midden van de 19e eeuw onder pannen zadeldak, dat aan de voorzijde is afgewolfd en aan de achterzijde aansluit tegen een houten punt ..

Hoogstraat 79
Nieuwpoort (Gemeente Liesveld)
Boerderij uit het midden van de 19e eeuw onder pannen zadeldak, dat aan de voorzijde is afgewolfd en aan de achterzijde aansluit tegen een h..

Rentenierswoning

Hoogstraat 81
Nieuwpoort (Gemeente Liesveld)
Inleiding WONING rond 1860 gebouwd als rentenierswoning in Ambachtelijk Traditionalistische stijl in opdracht van de gebroeders Willem en K..

Boerderij met woonhuis onder hoog schilddak en met gepleisterde gevels

Binnenhaven 24
Nieuwpoort (Gemeente Liesveld)
Boerderij met woonhuis (in oorsprong XVII) onder hoog schilddak en met gepleisterde gevels, waarvan de voorgevel door een lijst afgedekt. Dr..

Woonhuis van een boerderij onder aan de voorzijde afgewolfd zadeldak en met gezwenkte gevel onder rechte lijst. Rechts een stoephek

Binnenhaven 30
Nieuwpoort (Gemeente Liesveld)
Woonhuis van een boerderij (XIXc) onder aan de voorzijde afgewolfd zadeldak en met gezwenkte gevel onder rechte lijst. Rechts een stoephek.

Kaart & Routeplanner