Meer dan 63.000 rijksmonumenten


Bastion II. Hol bastion met gracht voor de linkerface ter breedte van ca. 40 meter en grotendeels gedempte gracht voor de rechterface ter breedte van ca. 40 meter. in Nieuwpoort

Militair Object

Noordwestelijke Bastion
2965ZA Nieuwpoort (gemeente Liesveld)
Zuid Holland


Beschrijving van Bastion II. Hol bastion met gracht voor de linkerface ter breedte van ca. 40 meter en grotendeels gedempte gracht voor de rechterface ter breedte van ca. 40 meter.

BASTION II OF NOORDWESTELIJK BASTION. Hol bastion met gracht voor de linkerface ter breedte van ca. 40 meter en grotendeels gedempte gracht voor de rechterface ter breedte van ca. 40 meter. Van perceel 1221 slechts het noordwestelijk deel; de zuidoostgrens van dat deel wordt gevormd door een loodlijn op de bastionsas op een afstand van 120 m van de saillant. (bron: Rijksdienst voor het Cultureel Erfgoed)

Rijksmonument nummer: 344420
Laatste wijziging: 2014-10-12 20:04:29.0

Recensies en ervaringen

Toevoegen

Monumenten in de buurt van Bastion II. Hol bastion met gracht voor de linkerface ter breedte van ca. 40 meter en grotendeels gedempte gracht voor de rechterface ter breedte van ca. 40 meter. in Nieuwpoort

Courtine I - II

Courtine I-II
Nieuwpoort (Gemeente Liesveld)
COURTINE I-II. Courtine met voorliggende gracht ter breedte van ca. 50 meter.

Schuur en bijbehorende veerhuis

Buitenhaven 29
Nieuwpoort (Gemeente Liesveld)
Inleiding De in een Ambachtelijke-Traditionele bouwtrant opgetrokken SCHUUR kwam in 1873 tot stand, nadat eerder, in 1871-1872, door de pla..

Veerhuis

Buitenhaven 29
Nieuwpoort (Gemeente Liesveld)
Inleiding VEERHUIS in 1871-1872 in een Ambachtelijk-traditionele bouwtrant gebouwd door de plaatselijke metselaar Gijsbert den Besten. Het ..

Smal pandje rechts naast het Arsenaal. Zadeldak met puntgevel. In de geveltop een sieranker

Buitenhaven 13
Nieuwpoort (Gemeente Liesveld)
Smal pandje (XVIII ?) rechts naast het Arsenaal. Zadeldak met puntgevel. In de geveltop een sieranker.

Courtine II-III

Buitenhaven 38
Nieuwpoort (Gemeente Liesveld)
COURTINE II-III MET WATERPOORT. Courtine met in het midden een coupure, geflankeerd door twee recent vernieuwde keermuren met schotbalksponn..

Kaart & Routeplanner


Foto's (1)