Meer dan 63.000 rijksmonumenten


Courtine I - II in Nieuwpoort

Militair Object

Courtine I-II
2965ZA Nieuwpoort (gemeente Liesveld)
Zuid Holland


Beschrijving van Courtine I - II

COURTINE I-II. Courtine met voorliggende gracht ter breedte van ca. 50 meter. (bron: Rijksdienst voor het Cultureel Erfgoed)

Rijksmonument nummer: 344419
Laatste wijziging: 2014-10-12 20:04:29.0

Recensies en ervaringen

Toevoegen

Monumenten in de buurt van Courtine I - II in Nieuwpoort

Bastion II. Hol bastion met gracht voor de linkerface ter breedte van ca. 40 meter en grotendeels gedempte gracht voor de rechterface ter breedte van ..

Noordwestelijke Bastion
Nieuwpoort (Gemeente Liesveld)
BASTION II OF NOORDWESTELIJK BASTION. Hol bastion met gracht voor de linkerface ter breedte van ca. 40 meter en grotendeels gedempte gracht ..

Schuur en bijbehorende veerhuis

Buitenhaven 29
Nieuwpoort (Gemeente Liesveld)
Inleiding De in een Ambachtelijke-Traditionele bouwtrant opgetrokken SCHUUR kwam in 1873 tot stand, nadat eerder, in 1871-1872, door de pla..

Veerhuis

Buitenhaven 29
Nieuwpoort (Gemeente Liesveld)
Inleiding VEERHUIS in 1871-1872 in een Ambachtelijk-traditionele bouwtrant gebouwd door de plaatselijke metselaar Gijsbert den Besten. Het ..

Rentenierswoning

Hoogstraat 81
Nieuwpoort (Gemeente Liesveld)
Inleiding WONING rond 1860 gebouwd als rentenierswoning in Ambachtelijk Traditionalistische stijl in opdracht van de gebroeders Willem en K..

Boerderij uit het midden van de 19e eeuw onder pannen zadeldak, dat aan de voorzijde is afgewolfd en aan de achterzijde aansluit tegen een houten punt ..

Hoogstraat 79
Nieuwpoort (Gemeente Liesveld)
Boerderij uit het midden van de 19e eeuw onder pannen zadeldak, dat aan de voorzijde is afgewolfd en aan de achterzijde aansluit tegen een h..

Kaart & Routeplanner


Foto's (1)