Meer dan 63.000 rijksmonumenten

Roedenloods, gebouwd op een bakstenen voet met houten, merendeels gepotdekselde, wanden onder langgerekt pannen zadeldak tussen puntgevels in Groot Ammers

Molenkade 2
2964LB Groot Ammers (gemeente Liesveld)

Bouwjaar: 19e eeuw 1800 19e eeuw

Beschrijving van Roedenloods, gebouwd op een bakstenen voet met houten, merendeels gepotdekselde, wanden onder langgerekt pannen zadeldak tussen puntgevels

Omstreeks 15 meter lange, in oorsprong 19e-eeuwse, ROEDENLOODS gebouwd op een bakstenen voet met houten, merendeels gepotdekselde, wanden onder langgerekt pannen zadeldak tussen puntgevels. Door zijn langgerekte hoofdvorm, samenhangend met de lengte van molenroeden, situering nabij een groep poldermolens en eenvoudige vormgeving karakteristieke roedenloods van belang uit oogpunt van de bemalingsgeschiedenis en wegens volkskundige waarde. N.B. De aan de slootzijde aangebouwde houten aanbouw van meer recente datum valt buiten de bescherming. (bron: Rijksdienst voor het Cultureel Erfgoed)