Meer dan 63.000 rijksmonumenten


Pastorie der R.K. Kerk van de H. Blasius in Delden

Kerkelijk Gebouw

Langestraat 78
7491AJ Delden (gemeente Hof van Twente)
Overijssel

Bouwjaar: 1872


Beschrijving van Pastorie der R.K. Kerk van de H. Blasius

PASTORIE der R.K. Kerk van de H. Blasius, gebouwd door H.J. Wennekers in 1872. Bakstenen gebouw op L-vormige plattegrond met door spitsboognissen versierde trapgevel en vensters met korfbogige ontlastingsbogen, verbonden door friezen met siermetselwerk. Tegen de lange zijgevel een achthoekige traptoren. Tussen de tuin van de pastorie en de Langestraat een laat-19de-eeuws hek in neogotische stijl. Het hek is opgebouwd uit een decoratief smeedijzeren hekwerk op bakstenen voet. Links wordt het hek beeindigd door een bakstenen pijler voorzien van een natuurstenen bekroning en enkele natuurstenen details, rechts de entree met aan weerszijden dezelfde pijlers die tevens voorzien zijn van natuurstenen schampstenen. (bron: Rijksdienst voor het Cultureel Erfgoed)

Rijksmonument nummer: 34157
Laatste wijziging: 2014-10-12 20:04:29.0

Recensies en ervaringen

Toevoegen

Monumenten in de buurt van Pastorie der R.K. Kerk van de H. Blasius in Delden

St. Blasius

Langestraat 76
Delden (Gemeente Hof van Twente)
St. Blasius. 1872-1873; toren 1887, door H.J. Wennekers. Neogotische pseudobasiliek, geinspireerd op de nederrijnse late gotiek. Toren van d..

Fors woonhuis met rechte lijstgevel, zijlisenen en een risalerende middentravee waarin voordeur met omlijsting, bekroond door balkon

Langestraat 77
Delden (Gemeente Hof van Twente)
Fors WOONHUIS met rechte lijstgevel, zijlisenen en een risalerende middentravee waarin voordeur met omlijsting, bekroond door balkon. Schild..

Hoekpand met ingezwenkte lijstgevel op plint

Langestraat 60
Delden (Gemeente Hof van Twente)
Hoekpand met aan de Langestraat ingezwenkte lijstgevel op plint; zijgevel vertoont sporen van vakwerkbouw. Goed specimen van stadsboerderij ..

Jongste pastorie

Spoorstraat 5
Delden (Gemeente Hof van Twente)
Pand uit de eerste helft van de 19e eeuw, zonder verdieping en met een door pannen gedekt wolfdak. Vensters met twaalfruitsschuiframen en lu..

Dubbele dienstwoning bij het landgoed Twickel

Watertorenstraat 2
Delden (Gemeente Hof van Twente)
Inleiding DUBBELE DIENSTWONING bij het landgoed Twickel, gebouwd in 1925 naar ontwerp van architect H.A. Pothoven uit Amersfoort. De woning..

Kaart & Routeplanner


Foto's (1)