Meer dan 63.000 rijksmonumenten


St. Blasius in Delden

Kerkelijk Gebouw

Langestraat 76
7491AJ Delden (gemeente Hof van Twente)
Overijssel

Bouwjaar: 1872-1873


Beschrijving van St. Blasius

St. Blasius. 1872-1873; toren 1887, door H.J. Wennekers. Neogotische pseudobasiliek, geinspireerd op de nederrijnse late gotiek. Toren van drie geledingen met hoge, ingezwenkte naaldspits. Tegen de noordelijke zijbeuk uitgebouwde kapel met traptoren. Achthoekige sacristie. Twee-klaviers orgel met vrij pedaal, van oorsprong met pneumatische tractuur, gemaakt door M. Maarschalkerweerd in 1913. Geƫlectrificeerd in 1968 en voorzien van een nieuwe speeltafel. In dakruiter een klok van Petit & Fritsen, 1894, diam. 62,2 cm. (bron: Rijksdienst voor het Cultureel Erfgoed)

Rijksmonument nummer: 34156
Laatste wijziging: 2014-10-12 20:04:29.0

Recensies en ervaringen

Toevoegen

Monumenten in de buurt van St. Blasius in Delden

Pastorie der R.K. Kerk van de H. Blasius

Langestraat 78
Delden (Gemeente Hof van Twente)
PASTORIE der R.K. Kerk van de H. Blasius, gebouwd door H.J. Wennekers in 1872. Bakstenen gebouw op L-vormige plattegrond met door spitsboogn..

Fors woonhuis met rechte lijstgevel, zijlisenen en een risalerende middentravee waarin voordeur met omlijsting, bekroond door balkon

Langestraat 77
Delden (Gemeente Hof van Twente)
Fors WOONHUIS met rechte lijstgevel, zijlisenen en een risalerende middentravee waarin voordeur met omlijsting, bekroond door balkon. Schild..

Hoekpand met ingezwenkte lijstgevel op plint

Langestraat 60
Delden (Gemeente Hof van Twente)
Hoekpand met aan de Langestraat ingezwenkte lijstgevel op plint; zijgevel vertoont sporen van vakwerkbouw. Goed specimen van stadsboerderij ..

Jongste pastorie

Spoorstraat 5
Delden (Gemeente Hof van Twente)
Pand uit de eerste helft van de 19e eeuw, zonder verdieping en met een door pannen gedekt wolfdak. Vensters met twaalfruitsschuiframen en lu..

Oudste pastorie

Kerkplein 1
Delden (Gemeente Hof van Twente)
Vrijstaand rechthoekig pand op natuurstenen plint. Schilddak met dakkapel. De gevel horizontaal geleed door cordonlijst, verticaal door zijl..

Kaart & Routeplanner


Foto's (1)