Meer dan 63.000 rijksmonumenten


Fors woonhuis met rechte lijstgevel, zijlisenen en een risalerende middentravee waarin voordeur met omlijsting, bekroond door balkon in Delden

Woonhuis

Langestraat 77
7491AB Delden (gemeente Hof van Twente)
Overijssel

Bouwjaar: eerste helft 19e eeu


Beschrijving van Fors woonhuis met rechte lijstgevel, zijlisenen en een risalerende middentravee waarin voordeur met omlijsting, bekroond door balkon

Fors WOONHUIS met rechte lijstgevel, zijlisenen en een risalerende middentravee waarin voordeur met omlijsting, bekroond door balkon. Schilddak met dakkapel (XIX A). (bron: Rijksdienst voor het Cultureel Erfgoed)

Rijksmonument nummer: 34153
Laatste wijziging: 2014-10-12 20:04:29.0

Recensies en ervaringen

Toevoegen

Monumenten in de buurt van Fors woonhuis met rechte lijstgevel, zijlisenen en een risalerende middentravee waarin voordeur met omlijsting, bekroond door balkon in Delden

St. Blasius

Langestraat 76
Delden (Gemeente Hof van Twente)
St. Blasius. 1872-1873; toren 1887, door H.J. Wennekers. Neogotische pseudobasiliek, geinspireerd op de nederrijnse late gotiek. Toren van d..

Pastorie der R.K. Kerk van de H. Blasius

Langestraat 78
Delden (Gemeente Hof van Twente)
PASTORIE der R.K. Kerk van de H. Blasius, gebouwd door H.J. Wennekers in 1872. Bakstenen gebouw op L-vormige plattegrond met door spitsboogn..

Jongste pastorie

Spoorstraat 5
Delden (Gemeente Hof van Twente)
Pand uit de eerste helft van de 19e eeuw, zonder verdieping en met een door pannen gedekt wolfdak. Vensters met twaalfruitsschuiframen en lu..

Hoekpand met ingezwenkte lijstgevel op plint

Langestraat 60
Delden (Gemeente Hof van Twente)
Hoekpand met aan de Langestraat ingezwenkte lijstgevel op plint; zijgevel vertoont sporen van vakwerkbouw. Goed specimen van stadsboerderij ..

Oudste pastorie

Kerkplein 1
Delden (Gemeente Hof van Twente)
Vrijstaand rechthoekig pand op natuurstenen plint. Schilddak met dakkapel. De gevel horizontaal geleed door cordonlijst, verticaal door zijl..

Kaart & Routeplanner


Foto's (2)