Meer dan 63.000 rijksmonumenten


Petrus Banden: Voormalige R.K. Kerk. Toren met overhoekse westelijke steunberen en zuidelijke traptoren in Son en Breugel

Kerkelijk Gebouw

Nieuwstraat 27
5691AA Son en Breugel
Noord Brabant

Bouwjaar: 1446 (ingebruikname) eind 15e, begin 16e eeuw (toren) 1958 (door brand verwoest) 1975 (toren gerestaureerd)


Beschrijving van Petrus Banden: Voormalige R.K. Kerk. Toren met overhoekse westelijke steunberen en zuidelijke traptoren

Voormalige R.K. Kerk van St. Pieter. Toren met overhoekse westelijke steunberen en zuidelijke traptoren, eind 15e begin 16e eeuw. Klokkenstoel met klok van Jan Moer, 1553, diam. 105 cm. (bron: Rijksdienst voor het Cultureel Erfgoed)

Rijksmonument nummer: 34123
Laatste wijziging: 2014-10-12 20:04:29.0

Recensies en ervaringen

Toevoegen

Wikipedia artikel

Dit artikel is volledig afkomstig van Wikipedia en valt onder de CC BY-SA licentie

Monumenten in de buurt van Petrus Banden: Voormalige R.K. Kerk. Toren met overhoekse westelijke steunberen en zuidelijke traptoren in Son en Breugel

Voormalig Raadhuis

Markt 1
Son en Breugel
Voormalig Raadhuis. Rechthoekig, door een zadeldak tussen sluitgevels gedekt gebouwtje, bekroond door een klokketorentje; uitspringende, doo..

Pand op haakse plattegrond

Dommelstraat 12
Son en Breugel
Pand uit de 17e eeuw op haakse plattegrond; het gedeelte evenwijdig aan de straat, dat een verdieping heeft, onder een schilddak, de haaks d..

Monument Pieter Breugel

Pieter Breugelplein
Breugel (Gemeente Son en Breugel)
Inleiding: GEDENKTEKEN Pieter Breugel geplaatst in 1926. Ontwerp van architect A.J. Kropholler. De uitvoering is van het steenhouwersatelie..

R.K. Pastorie

St. Genovevastraat 16
Son en Breugel
Son en Breugel Genovevastraat, Sint 16 inleiding: PASTORIE uit 1889 van de R.K. kerk St. Genoveva. Mogelijk is het ontwerp van architect L..

Genoveva van Parijs, met begraafplaats H Genoveva

St. Genovevastraat 14
Son en Breugel
R.K. Kerk van St. Genoveva. Gotisch kerkgebouw uit de tweede helft van de 15e eeuw, bestaande uit een koor van drie traveeën met vijfzijdig..

Kaart & Routeplanner


Foto's (1)