Meer dan 63.000 rijksmonumenten


Pand op haakse plattegrond in Son en Breugel

Boerderij

Dommelstraat 12
5691AT Son en Breugel
Noord Brabant

Bouwjaar: 17e eeuw 1600 17e eeuw


Beschrijving van Pand op haakse plattegrond

Pand uit de 17e eeuw op haakse plattegrond; het gedeelte evenwijdig aan de straat, dat een verdieping heeft, onder een schilddak, de haaks daarop staande achtervleugel onder een zadeldak dat aansluit tegen een puntgevel met vlechtingen. De voorgevel, waartegen een rechthoekige uitbouw onder houten fronton, heeft een geprofileerde houten kroonlijst en vensters met beneden veertig en boven dertigruitsschuiframen. In de achtergevel twee vensters met raamomlijstingen uit de eerste helft 19e eeuw met gesneden versieringen in de zwikken. (bron: Rijksdienst voor het Cultureel Erfgoed)

Rijksmonument nummer: 34122
Laatste wijziging: 2014-10-12 20:04:29.0

Recensies en ervaringen

Toevoegen

Monumenten in de buurt van Pand op haakse plattegrond in Son en Breugel

Voormalig Raadhuis

Markt 1
Son en Breugel
Voormalig Raadhuis. Rechthoekig, door een zadeldak tussen sluitgevels gedekt gebouwtje, bekroond door een klokketorentje; uitspringende, doo..

Petrus Banden: Voormalige R.K. Kerk. Toren met overhoekse westelijke steunberen en zuidelijke traptoren

Nieuwstraat 27
Son en Breugel
Voormalige R.K. Kerk van St. Pieter. Toren met overhoekse westelijke steunberen en zuidelijke traptoren, eind 15e begin 16e eeuw. Klokkensto..

Monument Pieter Breugel

Pieter Breugelplein
Breugel (Gemeente Son en Breugel)
Inleiding: GEDENKTEKEN Pieter Breugel geplaatst in 1926. Ontwerp van architect A.J. Kropholler. De uitvoering is van het steenhouwersatelie..

R.K. Pastorie

St. Genovevastraat 16
Son en Breugel
Son en Breugel Genovevastraat, Sint 16 inleiding: PASTORIE uit 1889 van de R.K. kerk St. Genoveva. Mogelijk is het ontwerp van architect L..

Genoveva van Parijs, met begraafplaats H Genoveva

St. Genovevastraat 14
Son en Breugel
R.K. Kerk van St. Genoveva. Gotisch kerkgebouw uit de tweede helft van de 15e eeuw, bestaande uit een koor van drie travee├źn met vijfzijdig..

Kaart & Routeplanner


Foto's (5)