Meer dan 63.000 rijksmonumenten


Genoveva van Parijs, met begraafplaats H Genoveva in Son en Breugel

Kerkelijk Gebouw

St. Genovevastraat 14
5694AG Son en Breugel
Noord Brabant

Bouwjaar: 1450-1500


Beschrijving van Genoveva van Parijs, met begraafplaats H Genoveva

R.K. Kerk van St. Genoveva. Gotisch kerkgebouw uit de tweede helft van de 15e eeuw, bestaande uit een koor van drie travee├źn met vijfzijdige sluiting, een in 1960 herbouwd dwarspand, een eenbeukig schip van vijf traveeen, en een toren met overhoekse steunberen aan de westzijde en een brede traptoren aan de zuidkant, drie geledingen met spaarnissen; torenspits verlaagd in 1800. Over het koor netgewelven op gebeeldhouwde kraagstenen. Orgel met Hoofdwerk en Onderpositief, in 1854 gemaakt door J. Vollebregt en Zoon. Twee zerken met wapens (1558 en 1569); voor Lambertus Aertsz van Culenborch en zijn vrouw Elysabeth, en voor Jenneken Aelbert Lambertsdr. Mechanisch torenuurwerk, Van de Kerkhof. (bron: Rijksdienst voor het Cultureel Erfgoed)

Rijksmonument nummer: 34121
Laatste wijziging: 2014-10-12 20:04:29.0

Recensies en ervaringen

Toevoegen

Monumenten in de buurt van Genoveva van Parijs, met begraafplaats H Genoveva in Son en Breugel

R.K. Pastorie

St. Genovevastraat 16
Son en Breugel
Son en Breugel Genovevastraat, Sint 16 inleiding: PASTORIE uit 1889 van de R.K. kerk St. Genoveva. Mogelijk is het ontwerp van architect L..

Monument Pieter Breugel

Pieter Breugelplein
Breugel (Gemeente Son en Breugel)
Inleiding: GEDENKTEKEN Pieter Breugel geplaatst in 1926. Ontwerp van architect A.J. Kropholler. De uitvoering is van het steenhouwersatelie..

Pand op haakse plattegrond

Dommelstraat 12
Son en Breugel
Pand uit de 17e eeuw op haakse plattegrond; het gedeelte evenwijdig aan de straat, dat een verdieping heeft, onder een schilddak, de haaks d..

Voormalig Raadhuis

Markt 1
Son en Breugel
Voormalig Raadhuis. Rechthoekig, door een zadeldak tussen sluitgevels gedekt gebouwtje, bekroond door een klokketorentje; uitspringende, doo..

Petrus Banden: Voormalige R.K. Kerk. Toren met overhoekse westelijke steunberen en zuidelijke traptoren

Nieuwstraat 27
Son en Breugel
Voormalige R.K. Kerk van St. Pieter. Toren met overhoekse westelijke steunberen en zuidelijke traptoren, eind 15e begin 16e eeuw. Klokkensto..

Kaart & Routeplanner


Foto's (2)