Meer dan 63.000 rijksmonumenten


Boerderij, tevens oorspronkelijk brouwerij. Twee ingangen waarvan een in de kopgevel, met opgebogen onderzijde van het deurkalf; ramen met kleine roedenverdeling in Lierop

Boerderij

Boomen 14
5715AC Lierop (gemeente Someren)
Noord Brabant


Beschrijving van Boerderij, tevens oorspronkelijk brouwerij. Twee ingangen waarvan een in de kopgevel, met opgebogen onderzijde van het deurkalf; ramen met kleine roedenverdeling

Boerderij, tevens oorspronkelijk brouwerij. Twee ingangen waarvan een in de kopgevel, met opgebogen onderzijde van het deurkalf; ramen met kleine roedenverdeling. (bron: Rijksdienst voor het Cultureel Erfgoed)

Rijksmonument nummer: 34116
Laatste wijziging: 2014-10-11 14:32:19.0

Recensies en ervaringen

Toevoegen

Monumenten in de buurt van Boerderij, tevens oorspronkelijk brouwerij. Twee ingangen waarvan een in de kopgevel, met opgebogen onderzijde van het deurkalf; ramen met kleine roedenverdeling in Lierop

Boerderij van het Noordbrabantse langgeveltype, met schuur

Laan Ten Boomen 37
Lierop (Gemeente Someren)
Boerderij van het Noordbrabantse langgeveltype, met schuur.

Boerderij van het Noordbrabantse langgeveltype, met schuur, maar geheel in de traditie van de omringende boerderijen

Laan Ten Boomen 38
Lierop (Gemeente Someren)
Boerderij van het Noordbrabantse langgeveltype, met schuur, eind XIXe eeuw, maar geheel in de traditie van de omringende boerderijen.

Langgevelboerderij

Laan Ten Boomen 30
Lierop (Gemeente Someren)
Inleiding: LANGGEVELBOERDERIJ in 1920 gebouwd in ambachtelijk-traditionele stijl als gemengd bedrijf voor de agrariƫr A.J. Raaijmaakers. Z..

Langgevelboerderij

Laan Ten Boomen 31
Lierop (Gemeente Someren)
Inleiding: LANGGEVELBOERDERIJ uit 1880 met dwarsdeel, gebouwd als gemengd bedrijf in ambachtelijk-traditionele stijl. De boerderij, die vri..

Patronaatsgebouw en kerkhofmuur. Het patronaat, behoorde oorspronkelijk bij de R.K. parochie H. Naam van Jezus

van Dongenstraat 2
Lierop (Gemeente Someren)
Inleiding: PATRONAATSGEBOUW uit 1926 en KERKHOFMUUR. Het patronaat, behoorde oorspronkelijk bij de R.K. parochie H. Naam van Jezus, waarvan..

Kaart & Routeplanner