Meer dan 63.000 rijksmonumenten


Terrein waarin een huisterp in Papendrecht

Archeologie


3350AA Papendrecht
Zuid Holland

Bouwjaar: Late Middeleeuwen


Beschrijving van Terrein waarin een huisterp

Terrein waarin een huisterp. Datering: Late Middeleeuwen. Het monument is van wetenschappelijke- en cultuurhistorische betekenis. Gedeeltelijke bescherming, zie bijlage A. (bron: Rijksdienst voor het Cultureel Erfgoed)

Rijksmonument nummer: 341108
Laatste wijziging: 2014-10-12 09:22:01.0

Recensies en ervaringen

Toevoegen

Monumenten in de buurt van Terrein waarin een huisterp in Papendrecht

In de toren van de Nederlands Hervormde Kerk, die zelf niet beschermd wordt, bevindt zich een belangrijke historische luidklok, diameter 82,5 cm.

Kerkbuurt 78
Papendrecht
In de toren van de N.H.Kerk, die zelf niet beschermd wordt, bevindt zich een belangrijke historische luidklok, daterend uit de veertiende ee..

Villa Augustus: Voormalig pompstation

Oranjelaan 3
Dordrecht
Inleiding Bij de in 1882 gebouwde watertoren staand POMPSTATION voor de verwerking en de zuivering van grondwater ten behoeve van de drink..

Villa Augustus

Oranjelaan 7
Dordrecht
Inleiding WATERTOREN voor de drinkwatervoorziening met machinistenwoningen en kantoortje en een aangebouwde machinekamer en ketelhuis. De ..

Huis te Merwede

West Merwedepolder
Dordrecht
RUINE van het Huis te Merwede. Overblijfsel van het kasteel der Heren van de Merwede ten noordoosten van de stad. Verwoest waarschijnlijk bi..

Wantijplantsoen

-
Dordrecht
Inleiding Verdiept gelegen PLANTSOEN in Nieuwe Architectonische tuinstijl, aangelegd naar ontwerp van de tuinarchitect D.F. Tersteeg (1876-..

Kaart & Routeplanner