Meer dan 63.000 rijksmonumenten


Pand met verdieping, zolder- en vlieringverdieping onder zadeldak tegen gepleisterde puntgevel met toppilaster en hijshaak in Sneek

Woonhuis

Kleinzand 9
8601BE Sneek (gemeente Súdwest Fryslân)
Friesland


Beschrijving van Pand met verdieping, zolder- en vlieringverdieping onder zadeldak tegen gepleisterde puntgevel met toppilaster en hijshaak

Pand met verdieping, zolder- en vlieringverdieping onder zadeldak tegen gepleisterde puntgevel; toppilaster en hijshaak. Tegen de gevel onder de puibalk twee gecanneleerde houten zuiltjes in twee geblokte hoekpilasters. (bron: Rijksdienst voor het Cultureel Erfgoed)

Rijksmonument nummer: 34022
Laatste wijziging: 2014-10-12 20:04:29.0

Recensies en ervaringen

Toevoegen

Monumenten in de buurt van Pand met verdieping, zolder- en vlieringverdieping onder zadeldak tegen gepleisterde puntgevel met toppilaster en hijshaak in Sneek

Brandenburg

Kleinzand 1
Sneek (Gemeente Súdwest Fryslân)
Pand onder zadeldak tegen gepleisterde trapgevel met toppilaster; omlijste deur XIXa, muurankers, gevelsteen; 15- en 12-ruitsvensters.

Deftig pand met omlijste ingang, verdieping, mezzaninoverdieping, versierde kroonlijst en laag U-vormig schilddak

Kleinzand 10
Sneek (Gemeente Súdwest Fryslân)
Deftig PAND met verdieping en mezzaninoverdieping onder laag U-vormig schilddak. Omlijste ingang en bijpassende deur; kroonlijst met triglyp..

Fries Scheepvaart Museum

Kleinzand 12
Sneek (Gemeente Súdwest Fryslân)
Woonhuis met verdieping onder schilddak, omlijste ingang, kroonlijst met tympaan Vier stoeppalen met smeedijzeren stekelkettingen.

Pand met verdieping, mezzaninoverdieping en omlijste ingang onder dwarskap met hoekschoorstenen

Kleinzand 20
Sneek (Gemeente Súdwest Fryslân)
PAND met verdieping en mezzaninoverdieping onder dwarskap met hoekschoorstenen. Omlijste ingang in het midden; zesruitsvensters.

Fredehiem

Kleinzand 18
Sneek (Gemeente Súdwest Fryslân)
WOONHUIS met verdieping en mezzaninoverdieping onder U-vormig schilddak met hoekschoorstenen. Omlijste deur en gesneden kroonlijst. 4 stoepp..

Kaart & Routeplanner


Foto's (2)