Meer dan 63.000 rijksmonumenten


Woning onder zadeldak tegen forse topgevel met vlechtingen in het metselwerk en op de zolderverdieping twee vierruitsvensters in Oudega

Woonhuis

Buorren 19
9216WB Oudega (gemeente Smallingerland)
Friesland

Bouwjaar: oorspr. mog. 18e eeuw 1800 oorspr. mog. 18e eeuw


Beschrijving van Woning onder zadeldak tegen forse topgevel met vlechtingen in het metselwerk en op de zolderverdieping twee vierruitsvensters

Woning onder zadeldak tegen forse topgevel, met in het metselwerk vlechtingen en op de zolderverdieping twee 4-ruitsvensters. (bron: Rijksdienst voor het Cultureel Erfgoed)

Rijksmonument nummer: 33991
Laatste wijziging: 2014-10-12 20:04:29.0

Recensies en ervaringen

Toevoegen

Monumenten in de buurt van Woning onder zadeldak tegen forse topgevel met vlechtingen in het metselwerk en op de zolderverdieping twee vierruitsvensters in Oudega

Rechthuis Voorm. Rechthuis

Buorren 11
Oudega (Gemeente Smallingerland)
Voormalig Rechthuis, thans cafe. Dwarsbouw onder schilddak met brede Vlaamse top boven de voorgevel; waarin twee vensters met roeden en geve..

Hervormde kerk, voorm. pastorie

Buorren 7
Oudega (Gemeente Smallingerland)
Inleiding De PASTORIE - thans woonhuis - in Oudega is in 1910 in Jugendstiltrant verbouwd naar ontwerp van B. Kloosterman, gemeentearchitec..

Sint-Agathakerk Hervormde kerk, toren en kerkhof

Buorren 1
Oudega (Gemeente Smallingerland)
Herv. Kerk en toren, kerkhof. In 1921 gerestaureerde zeer oude kerk waarvan het schip aan de noordzijde de romaanse indeling grotendeels had..

Kop-rompboerderij in gele Friese steen met voorhuis onder rietgedekt zadeldak en schuur onder rietgedekt afgewolfd schilddak met uileborden met openge ..

Opperbuorren-West 1
Oudega (Gemeente Smallingerland)
Midden-19de-eeuwse (1856) KOP-ROMPBOERDERIJ met zijlangsdeel en grupstal, hoofdzakelijk opgetrokken uit gele friese steen; de kop onder riet..

Kop-rompboerderij, bijschuur

Opperbuorren-West 1
Oudega (Gemeente Smallingerland)
Haaks tegen de Noord-oostelijke hoek van de boerderij aangebouwde kleine BIJSCHUUR, vermoedelijk ook daterend van omstreeks 1856 doch na 191..

Kaart & Routeplanner


Foto's (1)