Meer dan 63.000 rijksmonumenten


Rechthuis Voorm. Rechthuis in Oudega

Gebouw

Buorren 11
9216WB Oudega (gemeente Smallingerland)
Friesland

Bouwjaar: 1738 1993 (rest.)


Beschrijving van Rechthuis Voorm. Rechthuis

Voormalig Rechthuis, thans cafe. Dwarsbouw onder schilddak met brede Vlaamse top boven de voorgevel; waarin twee vensters met roeden en gevelsteen (1738 Justitia). In de beganegrond alle vensters met zes ruiten. (bron: Rijksdienst voor het Cultureel Erfgoed)

Rijksmonument nummer: 33990
Laatste wijziging: 2014-10-12 20:04:29.0

Recensies en ervaringen

Toevoegen

Monumenten in de buurt van Rechthuis Voorm. Rechthuis in Oudega

Hervormde kerk, voorm. pastorie

Buorren 7
Oudega (Gemeente Smallingerland)
Inleiding De PASTORIE - thans woonhuis - in Oudega is in 1910 in Jugendstiltrant verbouwd naar ontwerp van B. Kloosterman, gemeentearchitec..

Woning onder zadeldak tegen forse topgevel met vlechtingen in het metselwerk en op de zolderverdieping twee vierruitsvensters

Buorren 19
Oudega (Gemeente Smallingerland)
Woning onder zadeldak tegen forse topgevel, met in het metselwerk vlechtingen en op de zolderverdieping twee 4-ruitsvensters.

Sint-Agathakerk Hervormde kerk, toren en kerkhof

Buorren 1
Oudega (Gemeente Smallingerland)
Herv. Kerk en toren, kerkhof. In 1921 gerestaureerde zeer oude kerk waarvan het schip aan de noordzijde de romaanse indeling grotendeels had..

Kop-rompboerderij in gele Friese steen met voorhuis onder rietgedekt zadeldak en schuur onder rietgedekt afgewolfd schilddak met uileborden met openge ..

Opperbuorren-West 1
Oudega (Gemeente Smallingerland)
Midden-19de-eeuwse (1856) KOP-ROMPBOERDERIJ met zijlangsdeel en grupstal, hoofdzakelijk opgetrokken uit gele friese steen; de kop onder riet..

Kop-rompboerderij, bijschuur

Opperbuorren-West 1
Oudega (Gemeente Smallingerland)
Haaks tegen de Noord-oostelijke hoek van de boerderij aangebouwde kleine BIJSCHUUR, vermoedelijk ook daterend van omstreeks 1856 doch na 191..

Kaart & Routeplanner


Foto's (3)