Meer dan 63.000 rijksmonumenten


Keuterboerderijtje onder rieten dak tegen puntgevel met zesruitsvensters beneden en kleine lichtopeningen in de top in Kortehemmen

Boerderij

Boerestreek 28
9211TV Kortehemmen (gemeente Smallingerland)
Friesland

Bouwjaar: 1718


Beschrijving van Keuterboerderijtje onder rieten dak tegen puntgevel met zesruitsvensters beneden en kleine lichtopeningen in de top

Keuterboerderijtje onder rieten dak tegen puntgevel waarin twee zesruitsvensters beneden en kleine lichtopeningen in de top; in de zijtopgevel vensters met 20 kleine ruitjes. (bron: Rijksdienst voor het Cultureel Erfgoed)

Rijksmonument nummer: 33983
Laatste wijziging: 2014-10-11 14:32:19.0

Recensies en ervaringen

Toevoegen

Monumenten in de buurt van Keuterboerderijtje onder rieten dak tegen puntgevel met zesruitsvensters beneden en kleine lichtopeningen in de top in Kortehemmen

Kerk en klokkenstoel

Boerestreek 13
Kortehemmen (Gemeente Smallingerland)
Herv. Kerk, kerkhof en klokkestoel. Uit zeven traveeën bestaand schip van een laatgotische kerk. Aan de westzijde door een 17e eeuwse gevel..

Kop-rompboerderijtje met zesruitsvensters en puntgevel aan het woongedeelte

Boerestreek 8
Kortehemmen (Gemeente Smallingerland)
Boerderijtje van het kop-romptype met puntgevel aan het woongedeelte, 19e eeuws; alle vensters gaaf merendeels met zes ruiten.

Woning onder zadeldak tussen topgevels waarvan de voorste beëindigd door forse schoorsteen

Kerkepad West 1
Beetsterzwaag (Gemeente Opsterland)
Woning onder zadeldak tussen topgevels; waarvan de voorste eindigt in een forse schoorsteen. Vensters met roedenindeling en kleine lichtopen..

Kop-rompboerderijtje

Kerkepad West 2
Beetsterzwaag (Gemeente Opsterland)
Omschrijving onderdeel 1. Het KOP-ROMPBOERDERIJTJE bestaat uit een lang voorhuis met zadeldak en topgevel, dat aan de achterzijde is ingest..

Bakhuis

Kerkepad West 2
Beetsterzwaag (Gemeente Opsterland)
Omschrijving onderdeel 2. Laatnegentiende-eeuws BAKHUISJE, circa 2 meter ten westen van de boerderijromp gelegen. Het huisje is opgetrokken..

Kaart & Routeplanner