Meer dan 63.000 rijksmonumenten


Elswout: aardappelkelder in Overveen

Tuin Park Landgoed

Elswoutslaan 24 A
2051AE Overveen (gemeente Bloemendaal)
Noord Holland

Bouwjaar: 19e eeuw


Beschrijving van Elswout: aardappelkelder

AARDAPPELKELDER. Rechthoekig bakstenen gebouwtje (gebouwd 19e eeuw na 1812) onder een pannendak dat aan drie zijden uit schilden bestaat en aan de vierde (ingangs-) zijde aansluit tegen een puntgevel met vlechtingen; het dak bevat aan de westzijde een dakkapel. In de voorgevel een deur met smeedijzeren gehengen en drie vensters, waarvan het bovenste een indeling in negen ruiten heeft. Tegen het gebouwtje zijn (later) aarden wallen opgeworpen. (bron: Rijksdienst voor het Cultureel Erfgoed)

Rijksmonument nummer: 339487
Laatste wijziging: 2014-10-12 20:04:29.0

Recensies en ervaringen

Toevoegen

Monumenten in de buurt van Elswout: aardappelkelder in Overveen

Elswout: orangerie

Elswoutslaan 22
Overveen (Gemeente Bloemendaal)
ORANJERIE. Een der monumentaalste voorbeelden van 19e-eeuwse oranjerie-architectuur in Nederland, in 1882/83 opgetrokken naar ontwerp van C...

Elswout: blokhut

Elswoutslaan 22
Overveen (Gemeente Bloemendaal)
BLOKHUT. Het monumentaalste "rustieke" bouwwerk in een Nederlands park, dienende als hertenverblijf en bestaande uit een stal voor de dieren..

Elswout: beeldengroep Halali

Elswoutslaan 22
Overveen (Gemeente Bloemendaal)
BEELDENGROEP "HALALI" voorstellende een (naar de jagersroep "halali") luisterende jager met twee jachthonden, op achthoekig voetstuk, het ge..

Elswout: fazantenhuis

Elswoutslaan 22
Overveen (Gemeente Bloemendaal)
FAZANTENHUIS. Gebouw op T-vormige grondslag onder met pannen gedekte zadeldaken en bestaande uit het voorm. fazantenverblijf met ren en enke..

Elswout: hoofdgebouw

Elswoutslaan 20
Overveen (Gemeente Bloemendaal)
HOOFDGEBOUW. Een der monumentaalste voorbeelden van op de 16e-eeuwse Italiaanse villa's geinspireerde 19e-eeuwse landhuizen in Nederland. G..

Kaart & Routeplanner


Foto's (2)