Meer dan 63.000 rijksmonumenten


Elswout: kettingbrug in Overveen

Weg En Waterwerk

Elswoutslaan 20
2051AE Overveen (gemeente Bloemendaal)
Noord Holland

Bouwjaar: 19e eeuw


Beschrijving van Elswout: kettingbrug

KETTINGBRUG. Holle brug, voorzien van ijzeren liggers en een houten dek, aan de zijkanten gedragen door ijzeren bouten die zijn gehaakt over vier kettingen, waarvan aan iedere zijde twee zijn gespannen over taps toelopende, halfrond beƫindigde, bovenaan van twee omlopende geprofileerde lijstjes voorziene vierkante palen en op de oevers in de grond zijn verankerd. De liggers zijn aan de buitenzijde dicht bezet met geprofileerde ronde knoppen van twee afwisselende patronen (19e eeuw, oorspronkelijk met loshangend dek). Recentelijk hersteld. (bron: Rijksdienst voor het Cultureel Erfgoed)

Rijksmonument nummer: 339467
Laatste wijziging: 2014-10-12 20:04:29.0

Recensies en ervaringen

Toevoegen

Monumenten in de buurt van Elswout: kettingbrug in Overveen

Elswout: hoofdgebouw

Elswoutslaan 20
Overveen (Gemeente Bloemendaal)
HOOFDGEBOUW. Een der monumentaalste voorbeelden van op de 16e-eeuwse Italiaanse villa's geinspireerde 19e-eeuwse landhuizen in Nederland. G..

Elswout: landgoed

Elswoutslaan 20
Overveen (Gemeente Bloemendaal)
PARKAANLEG. Groot park van uitzonderlijk karakter, ontleend aan de omstandigheid dat de buitenplaats Elswout, tegen het midden van de 17e ee..

Elswout: keermuren van het voorplein

Elswoutslaan 20
Overveen (Gemeente Bloemendaal)
KEERMUREN VAN HET VOORPLEIN. Bakstenen muren, die het niveauverschil tussen voorplein en omringende taluds overbruggen. Aan de zijde van de ..

Elswout: terrassen ten westen van het hoofdgebouw met 'Haven'

Elswoutslaan 20
Overveen (Gemeente Bloemendaal)
TERRASSEN TEN WESTEN VAN HET HOOFDGEBOUW MET "HAVEN". Een zich tussen het pad ten westen van het hoofdgebouw en de Grote Vijver axiaal voor ..

Elswout: terrassen ten oosten van het hoofdgebouw

Elswoutslaan 20
Overveen (Gemeente Bloemendaal)
TERRASSEN TEN OOSTEN VAN HET HOOFDGEBOUW. Een zich tussen het hoofdgebouw en de hertenkamp uitstrekkend terrassencomplex, bestaande uit een ..

Kaart & Routeplanner