Meer dan 63.000 rijksmonumenten


Elswout: brug naar het voorplein in Overveen

Weg En Waterwerk

Elswoutslaan 20
2051AE Overveen (gemeente Bloemendaal)
Noord Holland

Bouwjaar: 1806


Beschrijving van Elswout: brug naar het voorplein

BRUG NAAR HET VOORPLEIN. Bakstenen boogbrug met sierende delen van natuursteen, omstreeks 1806 gebouwd door B.W.H. Ziesenis, gewijzigd tussen 1880 en 1884. Brede brug met naar het voorplein omhoog hellend wegdek. De bruggehoofden buigen op de oevers ver naar buiten uit; aan de noordzijde gaan de keermuren over in die van het voorplein. Brugboog met brede rollagen, voorzien van natuurstenen sluitblokken en geflankeerd door natuurstenen lisenen in rustica blokwerk. Natuurstenen balustrades, die zich over de bruggehoofden voortzetten en aan de zijde van het voorplein overgaan in die van de keermuren van dit laatste. (bron: Rijksdienst voor het Cultureel Erfgoed)

Rijksmonument nummer: 339328
Laatste wijziging: 2014-10-12 20:04:29.0

Recensies en ervaringen

Toevoegen

Monumenten in de buurt van Elswout: brug naar het voorplein in Overveen

Elswout: hoofdgebouw

Elswoutslaan 20
Overveen (Gemeente Bloemendaal)
HOOFDGEBOUW. Een der monumentaalste voorbeelden van op de 16e-eeuwse Italiaanse villa's geinspireerde 19e-eeuwse landhuizen in Nederland. G..

Elswout: landgoed

Elswoutslaan 20
Overveen (Gemeente Bloemendaal)
PARKAANLEG. Groot park van uitzonderlijk karakter, ontleend aan de omstandigheid dat de buitenplaats Elswout, tegen het midden van de 17e ee..

Elswout: keermuren van het voorplein

Elswoutslaan 20
Overveen (Gemeente Bloemendaal)
KEERMUREN VAN HET VOORPLEIN. Bakstenen muren, die het niveauverschil tussen voorplein en omringende taluds overbruggen. Aan de zijde van de ..

Elswout: terrassen ten westen van het hoofdgebouw met 'Haven'

Elswoutslaan 20
Overveen (Gemeente Bloemendaal)
TERRASSEN TEN WESTEN VAN HET HOOFDGEBOUW MET "HAVEN". Een zich tussen het pad ten westen van het hoofdgebouw en de Grote Vijver axiaal voor ..

Elswout: terrassen ten oosten van het hoofdgebouw

Elswoutslaan 20
Overveen (Gemeente Bloemendaal)
TERRASSEN TEN OOSTEN VAN HET HOOFDGEBOUW. Een zich tussen het hoofdgebouw en de hertenkamp uitstrekkend terrassencomplex, bestaande uit een ..

Kaart & Routeplanner


Foto's (1)