Meer dan 63.000 rijksmonumenten


Grote boerderij van het kop-romp type; onderkelderd woongedeelte waarvan zesruitsvensters. Twee schoorstenen met borden. Zandlopervormige beschildering op de inrit. Kleine vensters in het schuurgedeel .. in Sloten

Boerderij

Wijckelerweg 171
8556XB Sloten (gemeente Gaasterlân Sleat)
Friesland

(1 recensie)

Beschrijving van Grote boerderij van het kop-romp type; onderkelderd woongedeelte waarvan zesruitsvensters. Twee schoorstenen met borden. Zandlopervormige beschildering op de inrit. Kleine vensters in het schuurgedeel ..

Grote boerderij van het kop-romp type; onderkelderd woongedeelte waarvan zesruitsvensters. Twee schoorstenen met borden. Zandlopervormige beschildering op de inrit. Kleine vensters in het schuurgedeelte. (bron: Rijksdienst voor het Cultureel Erfgoed)

Rijksmonument nummer: 33881
Laatste wijziging: 2014-12-09 19:55:05.0

Recensies en ervaringen (1)

Grote boerderij van het kop-romp type; onderkelderd woongedeelte waarvan zesruitsvensters. Twee schoorstenen met borden. Zandlopervormige beschildering op de inrit. Kleine vensters in het schuurgedeel ..
5
Recensie door: ()
Mijn overgrootmoder kwam uit het dorp Sloten. Ze stond destijds op alle anzichtkaaten. (Beppe de vlugt) Bij een waterpomp achter huis huis aan de "Achterom" We kwamen daar jaarlijks op vakantie en gingen vissen op het slotermeer. Dit geeft zoveel mooie herineringen.
Toevoegen

Monumenten in de buurt van Grote boerderij van het kop-romp type; onderkelderd woongedeelte waarvan zesruitsvensters. Twee schoorstenen met borden. Zandlopervormige beschildering op de inrit. Kleine vensters in het schuurgedeel .. in Sloten

Boerderij van het kop-hals-romp type met onderkelderd woongedeelte

Baanweg 96
Sloten (Gemeente Gaasterlân Sleat)
Boerderij van het kop-hals-romp type met onderkelderd woongedeelte.

Onderkelderd woongedeelte van een kop-hals-romp boerderij

Achterom 103
Sloten (Gemeente Gaasterlân Sleat)
Onderkelderd woongedeelte van een kop-hals-romp boerderij.

Gepleisterd huisje zonder verdieping, met door pannen gedekt schilddak. Inwendig in de woonkamer een betimmering en schouw uit de 18e eeuw

Baanweg 95
Sloten (Gemeente Gaasterlân Sleat)
Gepleisterd huisje zonder verdieping, met door pannen gedekt schilddak, 18e eeuw. Inwendig in de woonkamer een betimmering en schouw uit de ..

Pand onder zadeldak tegen achtertopgevel, voor afgeschuind. Negenruitsvensters, bovenlicht, topschoorsteen met bord

Voorstreek 111
Sloten (Gemeente Gaasterlân Sleat)
Pand onder zadeldak tegen achtertopgevel, voor afgeschuind. Negenruitsvensters, bovenlicht, topschoorsteen met bord.

Pand met volledige verdieping onder zadeldak met voorschild. Gevel gepleisterd en bekroond door forse kroonlijst met triglyphen en metopen; bijpassend ..

Voorstreek 116
Sloten (Gemeente Gaasterlân Sleat)
Pand met volledige verdieping onder zadeldak met voorschild. Gevel gepleisterd en bekroond door forse kroonlijst met triglyphen en metopen; ..

Kaart & Routeplanner


Foto's (1)