Meer dan 63.000 rijksmonumenten


Deftig herenhuis van begane-grond met zadeldak tussen puntgevels. Twee dakkapellen met eenvoudig gesneden zijstukken aan de voorzijde. Lijstgevel met deuren met gesneden trumeau en bovenlicht in empir .. in Sliedrecht

Woonhuis

Rivierdijk 470
3361BW Sliedrecht
Zuid Holland

Bouwjaar: eerste kwart 19e eeuw 1800 eerste kwart 19e eeuw


Beschrijving van Deftig herenhuis van begane-grond met zadeldak tussen puntgevels. Twee dakkapellen met eenvoudig gesneden zijstukken aan de voorzijde. Lijstgevel met deuren met gesneden trumeau en bovenlicht in empir ..

Deftig herenhuis (XIXa) van begane-grond met zadeldak tussen puntgevels. Twee dakkapellen met eenvoudig gesneden zijstukken aan de voorzijde. Lijstgevel met deuren met gesneden trumeau en bovenlicht in empire-vormen. Zesruitsschuiframen. (bron: Rijksdienst voor het Cultureel Erfgoed)

Rijksmonument nummer: 33791
Laatste wijziging: 2014-10-02 18:33:51.0

Recensies en ervaringen

Toevoegen

Monumenten in de buurt van Deftig herenhuis van begane-grond met zadeldak tussen puntgevels. Twee dakkapellen met eenvoudig gesneden zijstukken aan de voorzijde. Lijstgevel met deuren met gesneden trumeau en bovenlicht in empir .. in Sliedrecht

Helsluis

Merwelanden 33
Dordrecht
Inleiding SCHUTSLUIS ("Helsluis"), gebouwd in 1864 en hoofdonderdeel van het sluiscomplex Hel- en Zuilespolder. De sluis bevindt zich tusse..

Sluiswachterswoning

Merwelanden 33
Dordrecht
Inleiding In 1888 gebouwde SLUISWACHTERSWONING, onderdeel van het sluiscomplex Hel- en Zuilespolder. De grotendeels in oorspronkelijke staa..

Museum

Kerkbuurt 99
Sliedrecht
Museum. Statig gebouwtje met door gebosseerde hoekdammen en pilasters verlevendigde voorgevel, waarvan de middenrisaliet bekroond is door ee..

Gemeentehuis en muziektent

Dr. Langeveldplein 30
Sliedrecht
Inleiding GEMEENTEHUIS uit 1921-'23 in stijl van het Nieuw Traditionalisme in detaillering ge├źnt op de Amsterdamse School. Het pand, gebou..

Nederlands Hervormde Kerk

Kerkbuurt 131
Sliedrecht
Ned. Herv. Kerk. Eenvoudig bouwwerk van laat 18e eeuws karakter, met aan de oost- en westzijde driezijdige sluitingen, een uitbouw met front..

Kaart & Routeplanner