Meer dan 63.000 rijksmonumenten


Nederlands Hervormde Kerk in Sliedrecht

Kerkelijk Gebouw

Kerkbuurt 131
3361BE Sliedrecht
Zuid Holland

Bouwjaar: 1763


Beschrijving van Nederlands Hervormde Kerk

Ned. Herv. Kerk. Eenvoudig bouwwerk van laat 18e eeuws karakter, met aan de oost- en westzijde driezijdige sluitingen, een uitbouw met fronton aan de noordzijde en aan de westzijde zware bakstenen toren, waarvan het onderste gedeelte de indruk wekt, laatmiddeleeuws te zijn, doch die verder uit XIX dateert. Inventaris fraai gesneden preekstoel met doophek en versierde psalmborden in Lod. XV vormen. Rijk gesneden orgelkas in overgang Lod. XIV-Lod. XV. Hierin een orgel met Hoofdwerk, Bovenwerk en vrij Pedaal, in 1852 gebouwd door C.F.A. Naber. Klokkenstoel met klok van H. Meurs, 1604, diam. 91 cm. (bron: Rijksdienst voor het Cultureel Erfgoed)

Rijksmonument nummer: 33790
Laatste wijziging: 2014-10-12 20:04:29.0

Recensies en ervaringen

Toevoegen

Monumenten in de buurt van Nederlands Hervormde Kerk in Sliedrecht

Museum

Kerkbuurt 99
Sliedrecht
Museum. Statig gebouwtje met door gebosseerde hoekdammen en pilasters verlevendigde voorgevel, waarvan de middenrisaliet bekroond is door ee..

Gemeentehuis en muziektent

Dr. Langeveldplein 30
Sliedrecht
Inleiding GEMEENTEHUIS uit 1921-'23 in stijl van het Nieuw Traditionalisme in detaillering ge├źnt op de Amsterdamse School. Het pand, gebou..

Deftig herenhuis van begane-grond met zadeldak tussen puntgevels. Twee dakkapellen met eenvoudig gesneden zijstukken aan de voorzijde. Lijstgevel met ..

Rivierdijk 470
Sliedrecht
Deftig herenhuis (XIXa) van begane-grond met zadeldak tussen puntgevels. Twee dakkapellen met eenvoudig gesneden zijstukken aan de voorzijde..

Woonhuis van Dhr. A. Volker, directeur van het baggerbedrijf in Traditionele stijl met elementen uit het Classicisme

Molendijk 204
Sliedrecht
Inleiding Van oorsprong een WOONHUIS uit 1885 van Dhr. A. Volker, directeur van het baggerbedrijf in Traditionele stijl met elementen uit h..

Woonhuis van het type dijkhuis gebouwd in Traditioneel Ambachtelijke stijl met elementen uit het Classicisme

Molendijk 181
Sliedrecht
Inleiding WOONHUIS van het type dijkhuis gebouwd in Traditioneel Ambachtelijke stijl met elementen uit het Classicisme. Het pand werd in he..

Kaart & Routeplanner


Foto's (1)