Meer dan 63.000 rijksmonumenten


Hoeve van baksteen om gesloten binnenplaats. In hun oorspronkelijke vorm behouden gebleven en vrij recent gerestaureerd. Mooie dakvorm in Windraak

Boerderij

Windraak 1
6153AA Windraak (gemeente Sittard Geleen)
Limburg

Bouwjaar: eerste helft 19e eeuw 1800 eerste helft 19e eeuw


Beschrijving van Hoeve van baksteen om gesloten binnenplaats. In hun oorspronkelijke vorm behouden gebleven en vrij recent gerestaureerd. Mooie dakvorm

Hoeve van baksteen om gesloten binnenplaats, XIX A. In hun oorspronkelijke vorm behouden gebleven en vrij recent gerestaureerd. Mooie dakvorm. (bron: Rijksdienst voor het Cultureel Erfgoed)

Rijksmonument nummer: 33767
Laatste wijziging: 2014-12-09 19:55:05.0

Recensies en ervaringen

Toevoegen

Monumenten in de buurt van Hoeve van baksteen om gesloten binnenplaats. In hun oorspronkelijke vorm behouden gebleven en vrij recent gerestaureerd. Mooie dakvorm in Windraak

Watersleyhof

Watersley 2
Sittard (Gemeente Sittard Geleen)
Watersleyhof, al vermeld in de 16e eeuw. Bakstenen hoeve met binnenplaats, XVIII-XIX; schuur 1856.

Huis watersley

Watersley 1
Sittard (Gemeente Sittard Geleen)
Huis Watersley. Thans deel uitmakend van een groot kloostercomplex. Voorgevel van negen travee├źn met middenrisaliet en hoekpartijen tussen ..

Op het kerkhof langs de zuider zijbeuk van de St. Pancratiuskerk bevinden zich een zevental hardstenen grafkruisen afkomstig van het voormalig kerkhof ..

Kerkstraat 3
Munstergeleen (Gemeente Sittard Geleen)
Op het kerkhof langs de zuider zijbeuk van de St. Pancratiuskerk bevinden zich een zevental hardstenen grafkruisen (1608, 1625, 1663, 1715, ..

Huis Chorus/Chorushoeve

Absbroekstraat 1
Munstergeleen (Gemeente Sittard Geleen)
Chorus-hoeve, grotendeels van vakwerk om een gesloten binnenplaats. Oudste gedeelte blijkens spreuk boven de ingang uit 1623; vergroot plm 1..

Vakwerkhoeve op U-vormige plattegrond en onder met rode Hollandse pannen gedekte zadeldaken

Geleenstraat 14
Munstergeleen (Gemeente Sittard Geleen)
In oorsprong vermoedelijk vroeg 18e eeuwse Limburgse VAKWERKHOEVE op U-vormige plattegrond en onder met rode Hollandse pannen gedekte zadeld..

Kaart & Routeplanner