Meer dan 63.000 rijksmonumenten


Monumentaal gebouw van drie hoge vleugels om een binnenplaats, die door een latere muur met poortpijlers van de straat is afgescheiden. Aan de straat twee topgevels met vlechtingen. Rechthoekige omram .. in Limbricht

Boerderij

Beekstraat 13
6141BD Limbricht (gemeente Sittard Geleen)
Limburg

Bouwjaar: 1799 (steen)


Beschrijving van Monumentaal gebouw van drie hoge vleugels om een binnenplaats, die door een latere muur met poortpijlers van de straat is afgescheiden. Aan de straat twee topgevels met vlechtingen. Rechthoekige omram ..

Monumentaal gebouw van drie hoge vleugels om een binnenplaats, die door een latere muur met poortpijlers van de straat is afgescheiden. Aan de straat twee topgevels met vlechtingen, de linkse met sierankers en een steen met zonnewijzer en 1799. Rechthoekige omramingen van hardsteen. (bron: Rijksdienst voor het Cultureel Erfgoed)

Rijksmonument nummer: 33752
Laatste wijziging: 2014-12-09 19:55:05.0

Recensies en ervaringen

Toevoegen

Monumenten in de buurt van Monumentaal gebouw van drie hoge vleugels om een binnenplaats, die door een latere muur met poortpijlers van de straat is afgescheiden. Aan de straat twee topgevels met vlechtingen. Rechthoekige omram .. in Limbricht

R.K. Kerk H. Salvius

Burg. Coonenplein 2
Limbricht (Gemeente Sittard Geleen)
Inleiding KATHOLIEKE KERK, 1922, in een traditionele, door het Neo-Romaans beïnvloede stijl. De kerk werd ontworpen door de architecten ..

Heilig Hartbeeld

Burg. Coonenplein 2
Limbricht (Gemeente Sittard Geleen)
Inleiding HEILIG HART-BEELD, ca. 1920, afkomstig uit een van de kapellen van de Salviuskerk. Thans gesitueerd in een plantsoen aan de zui..

Pastorie Salviusparochie

Pastoor Janssenstraat 16
Limbricht (Gemeente Sittard Geleen)
Inleiding PASTORIE met berging van de Salviusparochie, 1922. Gebouwd in een traditionele, op de architectuur van de nabijgelegen kerk ge├..

Gepleisterd huis met wolfdak. Bovenvensters met segmentbogen

Steenstraat 17
Limbricht (Gemeente Sittard Geleen)
Gepleisterd huis met wolfdak. Ankerjaartal 1785 en bovenvensters met segmentbogen.

Hoeve met binnenplaats. Gepleisterd woonhuis met gezwenkte gevel. Oude slotplaat

Platz 5
Limbricht (Gemeente Sittard Geleen)
Hoeve met binnenplaats, XVIII e.v. Gepleisterd woonhuis met gezwenkte gevel. Oude slotplaat.

Kaart & Routeplanner


Foto's (2)