Meer dan 63.000 rijksmonumenten


Boerderij van het staldeeltype onder met riet en langs de dakvoet met pannen gedekt schilddak in Sint Michielsgestel

Boerderij

Haanwijk 5
5271VG Sint Michielsgestel
Noord Brabant

Bouwjaar: vermoedelijk 18e eeuw


Beschrijving van Boerderij van het staldeeltype onder met riet en langs de dakvoet met pannen gedekt schilddak

In oorsprong vermoedelijk 18e eeuwse boerderij van het staldeeltype onder met riet en langs de dakvoet met pannen gedekt schilddak, dat boven de voorgevel is afgewolfd. In de witgeverfde voorgevel met vlechtingen twee vensters met 16-ruitsschuiframen en luiken, een venster met vernieuwd 30-ruitsraam en luiken, deur met 8-ruits bovenlicht en gedeeld zoldervenster. In de witgepleisterde linker zijgevel, waarvan het achterste deel met de deeldeuren terugspringt, drie opgeklampte deuren, drie ijzeren 8-ruits stalramen en een vernieuwd houten 8-ruits raam. In de rechter zijgevel een 4-ruits houten raam, vijf 8-ruits ijzeren stalramen en twee opgeklampte deuren. (bron: Rijksdienst voor het Cultureel Erfgoed)

Rijksmonument nummer: 33628
Laatste wijziging: 2014-12-09 19:55:05.0

Recensies en ervaringen

Toevoegen

Monumenten in de buurt van Boerderij van het staldeeltype onder met riet en langs de dakvoet met pannen gedekt schilddak in Sint Michielsgestel

Haanwijk

Haanwijk 1
Sint Michielsgestel
Omschrijving onderdeel 1 HOOFDGEBOUW HUIS HAANWIJK, in oorsprong XVII; bakstenen gebouw op rechthoekige plattegrond onder schilddak met le..

Haanwijk: dienstgebouwen, stal en muren

Haanwijk 1
Sint Michielsgestel
Omschrijving onderdeel 2 DIENSTGEBOUWEN, STAL en MUREN, XVII-XIX; direct ten westen van en gedeeltelijk in aansluiting op het huis twee ev..

Haanwijk: parkaanleg

Haanwijk 1
Sint Michielsgestel
Omschrijving onderdeel 3: PARKAANLEG, bestaande uit a. voorplein met oprijlaan b. wandelbos c. moestuin d. lanen en wegen..

Haanwijk: oranjerie

Haanwijk 1
Sint Michielsgestel
Omschrijving onderdeel ORANJERIE met MUREN, XVIII-XIX; de moestuin is aan de west- en noordkant ommuurd; de westmuur is hoofdzakelijk met ..

Haanwijk: boerderij met schuur

Haanwijk 1
Sint Michielsgestel
Omschrijving onderdeel 5: BOERDERIJ met SCHUUR, in oorsprong XIXa of ouder, recent geheel opnieuw opgebouwd; ten noordwesten van het huis..

Kaart & Routeplanner


Foto's (19)

Alle 19 foto's weergeven