Meer dan 63.000 rijksmonumenten


Grote stolphoeve, fraai gelegen in de nabijheid van de molen. Boven het woongedeelte kleine houten topgevel in Sint Maarten

Boerderij

Groenveldsdijk 16
1744GD Sint Maarten (gemeente Harenkarspel)
Noord Holland

Bouwjaar: 19e eeuw 1800 19e eeuw


Beschrijving van Grote stolphoeve, fraai gelegen in de nabijheid van de molen. Boven het woongedeelte kleine houten topgevel

Grote stolphoeve, 19e eeuws, fraai gelegen in de nabijheid van de molen. Boven het woongedeelte kleine houten topgevel. (bron: Rijksdienst voor het Cultureel Erfgoed)

Rijksmonument nummer: 33620
Laatste wijziging: 2014-10-11 14:32:19.0

Recensies en ervaringen

Toevoegen

Monumenten in de buurt van Grote stolphoeve, fraai gelegen in de nabijheid van de molen. Boven het woongedeelte kleine houten topgevel in Sint Maarten

De Groenvelder

Groenveldsdijk 12
Sint Maarten (Gemeente Harenkarspel)
Bewoonde forse achtkante binnenkruier met stalen vijzel, gebouwd in 1716.

Hervormde Kerk

Valkkogerweg 39
Sint Maarten (Gemeente Harenkarspel)
Omschrijving HERV. KERK. Vijf travee├źn diep schip van een laatgotische kerk, in 1839 (1859?) van koor en toren beroofd. Op de torenvoet is..

Consistoriekamer

Valkkogerweg 39
Sint Maarten (Gemeente Harenkarspel)
Omschrijving De uit 1900 daterende CONSISTORIEKAMER, welke ten noordwesten van de Ned. Herv. dorpskerk is gelegen en daarmee wordt verbonde..

Toegangshek bij kerkhof

Valkkogerweg 39
Sint Maarten (Gemeente Harenkarspel)
Omschrijving Het bij het kerkhof behorende TOEGANGSHEK, gelegen ten noordwesten van de Ned. Herv. dorpskerk, is opgetrokken in smeedijzer. ..

Stolpboerderij, aan de rand van het dorp gelegen, houten topgevel boven het woongedeelte. In de top een vlieringluik. Zijwand van hout (Gepotdekselde ..

Valkkogerweg 11
Sint Maarten (Gemeente Harenkarspel)
Aan de rand van het dorp gelegen stolpboerderij. Houten topgevel boven het woongedeelte. In de top een vlieringluik. Zijwand van hout (Gepot..

Kaart & Routeplanner