Meer dan 63.000 rijksmonumenten


Boerderij met middenlangsdeel en dwarshuis waarvan de kopgevel een inspringende hoek vertoont, waarin vensters en binnen een gekoppeld kozijn een deur en een venster in Schijndel

Boerderij

Nonnenbos 6
5482ZM Schijndel
Noord Brabant


Beschrijving van Boerderij met middenlangsdeel en dwarshuis waarvan de kopgevel een inspringende hoek vertoont, waarin vensters en binnen een gekoppeld kozijn een deur en een venster

Boerderij met middenlangsdeel en dwarshuis waarvan de kopgevel een inspringende hoek vertoont, waarin vensters en binnen een gekoppeld kozijn een deur en een venster; erboven zoldervensters. Rieten dak met een voet van pannen. Ernaast twee met riet gedekte schuren en een open karschop. In de heerd de oorspronkelijke schouw. 17e-18e eeuw. (bron: Rijksdienst voor het Cultureel Erfgoed)

Rijksmonument nummer: 33569
Laatste wijziging: 2014-10-12 19:38:37.0

Recensies en ervaringen

Toevoegen

Monumenten in de buurt van Boerderij met middenlangsdeel en dwarshuis waarvan de kopgevel een inspringende hoek vertoont, waarin vensters en binnen een gekoppeld kozijn een deur en een venster in Schijndel

Deels gepleisterd krukhuis met aangebouwde schuur onder schilddak, gebouwd in Traditioneel-ambachtelijke stijl

Assendelftseweg 6
Berlicum (Gemeente Sint Michielsgestel)
Inleiding Deels gepleisterd KRUKHUIS met aangebouwde schuur onder schilddak, gebouwd in Traditioneel-ambachtelijke stijl en daterend uit X..

Ruine van een inrijpoort

Assendelftseweg 10
Berlicum (Gemeente Sint Michielsgestel)
Bij de hoeve Assendelft ruine van een inrijpoort (uit omstreeks 1500), ellipsvormig getoogd met blokken en uitgekraagde dekboog op een gebee..

Kortgevelboerderij in streekeigen trant

Houterdsedijk 31
Schijndel
Inleiding De KORTGEVELBOERDERIJ, met waarschijnlijk een kern uit 1693, is in de achttiende eeuw gebouwd in streekeigen bouwtrant. Tot 1968..

Schuur in streekeigen trant

Houterdsedijk 31
Schijndel
Inleiding De SCHUUR, een schop, is aan het eind van de achttiende of begin negentiende eeuw gebouwd in streekeigen bouwtrant. De schuur st..

Heeswijk: woning van de pootmeester

Kasteel 2
Heeswijk Dinther (Gemeente Bernheze)
ONDERDEEL 3: WONING VAN DE POOTMEESTER (MET HUISNUMMER 2): onder twee haaks op elkaar staan de zadeldaken gedekte, in neo-gotische stijl o..

Kaart & Routeplanner


Foto's (1)