Meer dan 63.000 rijksmonumenten


Boerderij onder met riet gedekt wolfdak. Puntgevel met vlechtingen en vensters met luiken. Zijkamer met boven de daklijst opgetrokken puntgevel in Schoonrewoerd

Boerderij

Overheicop 62
4145KV Schoonrewoerd (gemeente Leerdam)
Zuid Holland

Bouwjaar: 18e eeuw 1700 18e eeuw


Beschrijving van Boerderij onder met riet gedekt wolfdak. Puntgevel met vlechtingen en vensters met luiken. Zijkamer met boven de daklijst opgetrokken puntgevel

Boerderij uit de 18e eeuw onder met riet gedekt wolfdak. Puntgevel met vlechtingen en vensters met luiken. Zijkamer met boven de daklijst opgetrokken puntgevel. (bron: Rijksdienst voor het Cultureel Erfgoed)

Rijksmonument nummer: 33561
Laatste wijziging: 2014-10-12 20:04:29.0

Recensies en ervaringen

Toevoegen

Monumenten in de buurt van Boerderij onder met riet gedekt wolfdak. Puntgevel met vlechtingen en vensters met luiken. Zijkamer met boven de daklijst opgetrokken puntgevel in Schoonrewoerd

Boerderij op L-vormige plattegrond met woongedeelte, voorzien van een verdieping en met puntgevel, waartegen het halve schilddak aansluit

Overheicop 35
Leerdam
Boerderij op L-vormige plattegrond uit de 18e eeuw met woongedeelte, voorzien van een verdieping en met puntgevel, waartegen het halve schil..

Hervormde Kerk met inventaris

Dorpsstraat 33
Schoonrewoerd (Gemeente Leerdam)
Herv. Kerk. Zaalkerk met driezijdige sluiting, 1701. Tegen de koorsluiting een klassicistisch portaal, waarin stichtingssteen, 1701. Tot ..

Toren van de Hervormde Kerk

Dorpsstraat 33
Schoonrewoerd (Gemeente Leerdam)
Toren der Herv. Kerk. Bakstenen bouwwerk in romaanse trant met lisenen en boogfriezen en gekoppelde galmgaten in de klokkeverdieping. Mecha..

Huis "De Brink"

Dorpsstraat 55
Schoonrewoerd (Gemeente Leerdam)
Huis "De Brink". Herenboerderij, waarvan het woonhuis evenwijdig aan de weg is gebouwd, een verdieping heeft en gedekt wordt door een schil..

Als boerderij gebouwd pand

Dorpsstraat 26
Schoonrewoerd (Gemeente Leerdam)
Als boerderij gebouwd pand, 17e of 18e eeuw, waarvan woongedeelte en stal een T-vorm uitmaken. Woonhuis, gepleisterd, met verdieping, kroon..

Kaart & Routeplanner


Foto's (4)