Meer dan 63.000 rijksmonumenten


Hervormde Kerk met inventaris in Schoonrewoerd

Kerkelijk Gebouw

Dorpsstraat 33
4145KB Schoonrewoerd (gemeente Leerdam)
Zuid Holland

Bouwjaar: 1701 (kerk) 17e eeuw (preekstoel)


Beschrijving van Hervormde Kerk met inventaris

Herv. Kerk. Zaalkerk met driezijdige sluiting, 1701. Tegen de koorsluiting een klassicistisch portaal, waarin stichtingssteen, 1701. Tot de inventaris behoort een preekstoel, 17e eeuw, waarvan het klankbord en de trap vernieuwd zijn. Koperen doopbekkenhouder, twee lezenaars en drie kroontjes, alles uit de bouwtijd van de huidige kerk, o.a. 1700. (bron: Rijksdienst voor het Cultureel Erfgoed)

Rijksmonument nummer: 33558
Laatste wijziging: 2014-10-12 20:04:29.0

Recensies en ervaringen

Toevoegen

Monumenten in de buurt van Hervormde Kerk met inventaris in Schoonrewoerd

Toren van de Hervormde Kerk

Dorpsstraat 33
Schoonrewoerd (Gemeente Leerdam)
Toren der Herv. Kerk. Bakstenen bouwwerk in romaanse trant met lisenen en boogfriezen en gekoppelde galmgaten in de klokkeverdieping. Mecha..

Als boerderij gebouwd pand

Dorpsstraat 26
Schoonrewoerd (Gemeente Leerdam)
Als boerderij gebouwd pand, 17e of 18e eeuw, waarvan woongedeelte en stal een T-vorm uitmaken. Woonhuis, gepleisterd, met verdieping, kroon..

Huis "De Brink"

Dorpsstraat 55
Schoonrewoerd (Gemeente Leerdam)
Huis "De Brink". Herenboerderij, waarvan het woonhuis evenwijdig aan de weg is gebouwd, een verdieping heeft en gedekt wordt door een schil..

Boerderij "De Kruithof". Hoeve met dwars woongedeelte onder rieten wolfdak. Vensters met luiken en roedenverdeling in vroeg 19e-eeuwse trant. Langgere ..

Diefdijk 45
Leerdam
Boerderij "De Kruithof". Hoeve met dwars woongedeelte onder rieten wolfdak, 17e eeuw. Vensters met luiken en roedenverdeling in vroeg 19e ee..

betonnen werken diefdijk-zuid

betonnen werken diefdijk-zuid
culemborg
Cluster 64. NIEUWE HOLLANDSE WATERLINIE Inleiding GROEPSSCHUILPLAATSEN TYPE P als onderdeel van lineaire en accesverdediging met loopgrave..

Kaart & Routeplanner


Foto's (2)