Meer dan 63.000 rijksmonumenten


Als boerderij gebouwd pand in Schoonrewoerd

Boerderij

Dorpsstraat 26
4145KC Schoonrewoerd (gemeente Leerdam)
Zuid Holland

Bouwjaar: 17e of 18e eeuw


Beschrijving van Als boerderij gebouwd pand

Als boerderij gebouwd pand, 17e of 18e eeuw, waarvan woongedeelte en stal een T-vorm uitmaken. Woonhuis, gepleisterd, met verdieping, kroonlijst en schilddak. De voorgevel heeft met de eenvoudige deuromlijsting, de pleistering, de vierruitsramen in de verdieping en de kroonlijst een midden 19e eeuws aspect. (bron: Rijksdienst voor het Cultureel Erfgoed)

Rijksmonument nummer: 33557
Laatste wijziging: 2014-10-11 14:32:19.0

Recensies en ervaringen

Toevoegen

Monumenten in de buurt van Als boerderij gebouwd pand in Schoonrewoerd

Hervormde Kerk met inventaris

Dorpsstraat 33
Schoonrewoerd (Gemeente Leerdam)
Herv. Kerk. Zaalkerk met driezijdige sluiting, 1701. Tegen de koorsluiting een klassicistisch portaal, waarin stichtingssteen, 1701. Tot ..

Toren van de Hervormde Kerk

Dorpsstraat 33
Schoonrewoerd (Gemeente Leerdam)
Toren der Herv. Kerk. Bakstenen bouwwerk in romaanse trant met lisenen en boogfriezen en gekoppelde galmgaten in de klokkeverdieping. Mecha..

Huis "De Brink"

Dorpsstraat 55
Schoonrewoerd (Gemeente Leerdam)
Huis "De Brink". Herenboerderij, waarvan het woonhuis evenwijdig aan de weg is gebouwd, een verdieping heeft en gedekt wordt door een schil..

Boerderij "De Kruithof". Hoeve met dwars woongedeelte onder rieten wolfdak. Vensters met luiken en roedenverdeling in vroeg 19e-eeuwse trant. Langgere ..

Diefdijk 45
Leerdam
Boerderij "De Kruithof". Hoeve met dwars woongedeelte onder rieten wolfdak, 17e eeuw. Vensters met luiken en roedenverdeling in vroeg 19e ee..

betonnen werken diefdijk-zuid

betonnen werken diefdijk-zuid
culemborg
Cluster 64. NIEUWE HOLLANDSE WATERLINIE Inleiding GROEPSSCHUILPLAATSEN TYPE P als onderdeel van lineaire en accesverdediging met loopgrave..

Kaart & Routeplanner