Meer dan 63.000 rijksmonumenten


Boerderij onder rieten wolfdak met rechts een uitgebouwde zijkamer met puntgevel. In de gepleisterde voorgevel vensters met luiken en zesruitsschuiframen in Schoonrewoerd

Boerderij

Overboeicop 40
4145NR Schoonrewoerd (gemeente Leerdam)
Zuid Holland

Bouwjaar: 17e eeuw 1600 17e eeuw


Beschrijving van Boerderij onder rieten wolfdak met rechts een uitgebouwde zijkamer met puntgevel. In de gepleisterde voorgevel vensters met luiken en zesruitsschuiframen

Boerderij, 17e eeuw, onder rieten wolfdak met rechts een uitgebouwde zijkamer met puntgevel. In de gepleisterde voorgevel vensters met luiken en zesruitsschuiframen. (bron: Rijksdienst voor het Cultureel Erfgoed)

Rijksmonument nummer: 33556
Laatste wijziging: 2014-10-12 20:04:29.0

Recensies en ervaringen

Toevoegen

Monumenten in de buurt van Boerderij onder rieten wolfdak met rechts een uitgebouwde zijkamer met puntgevel. In de gepleisterde voorgevel vensters met luiken en zesruitsschuiframen in Schoonrewoerd

Boerderij van het hallehuistype met middenlangsdeel

Hei- en Boeicopseweg 12
Hei en Boeicop (Gemeente Zederik)
Inleiding In 1911 gebouwde BOERDERIJ van het hallehuistype met middenlangsdeel. Opdrachtgever tot de bouw van de veeboerderij was de famili..

Boerderij, onder rieten wolfdak en met gepleisterde voorgevel. In de rechter zijgevel onder een opgewipt dak twee vensters met luiken en 20-ruitsroede ..

Hei- en Boeicopseweg 11
Hei en Boeicop (Gemeente Zederik)
Boerderij, waarschijnlijk 18e eeuw, onder rieten wolfdak en met gepleisterde voorgevel. In de rechter zijgevel onder een opgewipt dak twee v..

Boerderij, onder rieten wolfdak. In de gepleisterde voorgevel vensters met luiken en een zoldervenster met half kruiskozijn en onderluiken. Links een ..

Hei- en Boeicopseweg 21
Hei en Boeicop (Gemeente Zederik)
Boerderij, 18e eeuw, onder rieten wolfdak. In de gepleisterde voorgevel vensters met luiken en een zoldervenster met half kruiskozijn en ond..

Kleine boerderij, onder hoog met riet gedekt wolfdak. Voorgevel met vlechtingen en vensters met luiken

Hei- en Boeicopseweg 24
Hei en Boeicop (Gemeente Zederik)
Kleine boerderij, 18e eeuw onder hoog, met riet gedekt wolfdak. Voorgevel met vlechtingen en vensters met luiken.

Boerderij onder met riet gedekt wolfdak. Puntgevel met vlechtingen en vensters met luiken. Zijkamer met boven de daklijst opgetrokken puntgevel

Overheicop 62
Schoonrewoerd (Gemeente Leerdam)
Boerderij uit de 18e eeuw onder met riet gedekt wolfdak. Puntgevel met vlechtingen en vensters met luiken. Zijkamer met boven de daklijst ..

Kaart & Routeplanner


Foto's (1)