Meer dan 63.000 rijksmonumenten


Damoverkluizing. De overwelving heeft aan de zijde van de Haven een boog met natuurstenen blokken en een balustrade in Schoonhoven

Weg En Waterwerk

Haven 77
2871CL Schoonhoven
Zuid Holland


Beschrijving van Damoverkluizing. De overwelving heeft aan de zijde van de Haven een boog met natuurstenen blokken en een balustrade

Damoverkluizing bij het kruispunt Dam-Haven-Lopikerstraat-Kerkstraat. De overwelving heeft aan de zijde van de Haven een boog met natuurstenen blokken en een balustrade. (bron: Rijksdienst voor het Cultureel Erfgoed)

Rijksmonument nummer: 33549
Laatste wijziging: 2014-10-12 20:04:29.0

Recensies en ervaringen

Toevoegen

Monumenten in de buurt van Damoverkluizing. De overwelving heeft aan de zijde van de Haven een boog met natuurstenen blokken en een balustrade in Schoonhoven

Pand, waarvan de gevel een top met in- en uitzwenkende contouren heeft

Haven 73
Schoonhoven
Pand, waarvan de gevel een top met in- en uitzwenkende contouren heeft, in de huidige vorm eerste helft 19e eeuw. In de verdiepingsvensters ..

Pand met ingezwenkte topgevel

Lopikerstraat 10
Schoonhoven
Pand met ingezwenkte topgevel, waarschijnlijk 18e eeuw.

Pand met ingezwenkte topgevel

Lopikerstraat 12
Schoonhoven
Pand met ingezwenkte topgevel, waarschijnlijk 18e eeuw.

Herenhuis ter breedte van drie vensterassen met lijstgevel

Haven 65
Schoonhoven
Herenhuis ter breedte van drie vensterassen met lijstgevel uit omstreeks 1800. Kroonlijst met vier gesneden consoles; hardstenen plint.

Pand met hoog zadeldak, evenwijdig aan de straat. Gepleisterde gevel onder rechte kroonlijst, van karakter eerste helft 19e eeuw. Onder het hoofdgeste ..

Dam 5
Schoonhoven
Waarschijnlijk nog laat-middeleeuws pand met hoog zadeldak, evenwijdig aan de straat. Gepleisterde gevel onder rechte kroonlijst, van karakt..

Kaart & Routeplanner


Foto's (2)