Meer dan 63.000 rijksmonumenten


Hoekpand met schilddak en gepleisterde noord- en westgevels, waarvan de westelijke een driehoekige bekroning (plm 1860) heeft in Schoonhoven

Woonhuis

Voorhaven 10
2871CJ Schoonhoven
Zuid Holland

Bouwjaar: waarschijnlijk 16e eeuw


Beschrijving van Hoekpand met schilddak en gepleisterde noord- en westgevels, waarvan de westelijke een driehoekige bekroning (plm 1860) heeft

Hoekpand, waarschijnlijk 16e eeuw, met schilddak en gepleisterde noord- en westgevels, waarvan de westelijke een driehoekige bekroning (plm 1860) heeft. De parterrevensters van deze gevel zijn getoogd en de verdiepingsvensters hebben afgeronde bovenhoeken en ijzeren raamhekjes. Ramen in Empiretrant. (bron: Rijksdienst voor het Cultureel Erfgoed)

Rijksmonument nummer: 33539
Laatste wijziging: 2014-10-12 20:04:29.0

Recensies en ervaringen

Toevoegen

Monumenten in de buurt van Hoekpand met schilddak en gepleisterde noord- en westgevels, waarvan de westelijke een driehoekige bekroning (plm 1860) heeft in Schoonhoven

Pandje met verdieping en schilddak

Voorhaven 8
Schoonhoven
Pandje met verdieping en schilddak, 17e of 18e eeuw. De gepleisterde gevel heeft in het bovenvenster een negenruitsschuifraam.

Pand onder zadeldak

Voorhaven 6
Schoonhoven
Pand onder zadeldak, 17e eeuw. Aan de Voorhaven gevel met ingezwenkte top van 19e eeuws karakter. Aan de Lekzijde een trapgevel met geblokte..

Pand met verdieping en zadeldak, aansluitend bij het dak van voorhaven 2

Voorhaven 4
Schoonhoven
PAND met verdieping en zadeldak, aansluitend bij het dak van Voorhaven 2. De gepleisterde voorgevel dateert in de huidige vorm uit het midde..

Pand op haakse plattegrond

Voorhaven 2
Schoonhoven
Pand op haakse plattegrond, waarschijnlijk nog laatmiddeleeuws. Het omlopende dak wordt aan de zuidzijde schildvormig beƫindigd en sluit aa..

Pand met klokgevel

Voorhaven 23
Schoonhoven
Pand met klokgevel, 18e eeuw.

Kaart & Routeplanner


Foto's (3)