Meer dan 63.000 rijksmonumenten


Westelijke reeks woningen in Amsterdam

Woonhuis

Veeteeltstraat 127
1097WT Amsterdam
Noord Holland


Beschrijving van Westelijke reeks woningen

WESTELIJKE REEKS WONINGEN. Aan de reeks winkels en bovenwoningen gebouwde reeks van twee bouwlagen hoge woningen met overkragende bovenmuur en doorlopende vensterreeks en op de verdiepingen en afwisselend enkele en gekoppelde ingangen. Deze twee bouwlagen tellende reeks woningen heeft rechts een naar voren uitgebouwde hoekpartij met overkragende verdieping, beneden voorzien van een omlopende bloembak; de lange straatgevel bevat beneden afwisselend vier vensters en een toegang en boven een reeks verdiepte vensters onder een overkraging. In de korte zijde elk twee toegangsdeuren, waarvan telkens een getoogd. (bron: Rijksdienst voor het Cultureel Erfgoed)

Rijksmonument nummer: 335325
Laatste wijziging: 2014-10-12 20:04:29.0

Recensies en ervaringen

Toevoegen

Monumenten in de buurt van Westelijke reeks woningen in Amsterdam

Zuidwestelijke reeks winkels en bovenwoningen

Brink 24
Amsterdam
ZUIDWESTELIJKE REEKS WINKELS EN BOVENWONINGEN. Uit 1924-26 daterende reeks van twee bouwlagen in het midden en met drie bouwlagen op de onde..

Oostelijke reeks van twee korte reeksen met woningen en hoekwinkel

Veeteeltstraat 118
Amsterdam
OOSTELIJKE REEKS VAN TWEE KORTE REEKSEN MET WONINGEN EN HOEKWINKEL. Korte reeks met woningen en hoekwinkel in dezelfde trant als Landbouwstr..

Westelijke reeks van twee reeksen garages

Landbouwstraat 84
Amsterdam
WESTELIJKE VAN TWEE REEKSEN GARAGES. Reeks lage garages of karrenbergplaatsen uit 1926-28, waarbij de dubbele deuren worden gescheiden door ..

Openbare leeszaal en bibliotheek

Brink 43
Amsterdam
OPENBARE LEESZAAL EN BIBLIOTHEEK. Het in 1926-28 als 'openbare leeszaal en bibliotheek' opgetrokken gebouw is vrijwel spiegelbeeldig aan het..

Oostelijke van twee reeksen garages

Landbouwstraat 63
Amsterdam
OOSTELIJKE VAN TWEE REEKSEN GARAGES. Reeks lage garages of karrenbergplaatsen uit 1926-28, waarbij de dubbele deuren worden gescheiden door ..

Kaart & Routeplanner

Route naar Westelijke reeks woningen in Amsterdam

Foto's (1)