Meer dan 63.000 rijksmonumenten


Pand evenwijdig aan de straat, met verdieping en hoog zadeldak, dat aan de linkerzijde wordt afgesloten door een puntgevel met vlechtingen in Schoonhoven

Woonhuis

Veerstraat 1 A
2871CD Schoonhoven
Zuid Holland

Bouwjaar: 16e eeuw


Beschrijving van Pand evenwijdig aan de straat, met verdieping en hoog zadeldak, dat aan de linkerzijde wordt afgesloten door een puntgevel met vlechtingen

Pand uit de 16e eeuw, evenwijdig aan de straat, met verdieping en hoog zadeldak, dat aan de linkerzijde wordt afgesloten door een puntgevel met vlechtingen. Gepleisterde gevel met vensters, waarin zesruitsschuiframen. (bron: Rijksdienst voor het Cultureel Erfgoed)

Rijksmonument nummer: 33529
Laatste wijziging: 2014-10-12 20:04:29.0

Recensies en ervaringen

Toevoegen

Monumenten in de buurt van Pand evenwijdig aan de straat, met verdieping en hoog zadeldak, dat aan de linkerzijde wordt afgesloten door een puntgevel met vlechtingen in Schoonhoven

Pand met ingezwenkte gevel

Tol 11
Schoonhoven
Pand met ingezwenkte gevel, waarschijnlijk eerste helft 19e eeuw. Klein, houten topfronton.

Het Gouden Hoofd

Tol 9
Schoonhoven
"Het Gouden Hoofd". Reeds in 1449 vermeld PAND, dat in de eerste helft van de 17e eeuw verbouwd werd, waarbij onder meer de balken en kapcon..

Pand met puntgevel, waarin geblokte ontlastingsbogen, thans gepleisterd

Tol 8
Schoonhoven
Pand uit de eerste helft der 17e eeuw met puntgevel, waarin geblokte ontlastingsbogen, thans gepleisterd. Vijf sierankers. Onderpui eerste h..

Pand met zadeldak en puntgevel met vlechtingen

Haven 1
Schoonhoven
Pand op de hoek van de Tol, 17e eeuw. Zadeldak en puntgevel met vlechtingen. Vensters met acht- en negenruitsschuiframen.

Pand ter breedte van vier vensterassen onder schilddak. Gepleisterde voorgevel onder rechte kroonlijst

Tol 6
Schoonhoven
PAND ter breedte van vier vensterassen onder schilddak, waarschijnlijk 17e eeuw. Gepleisterde voorgevel onder rechte kroonlijst, van karakte..

Kaart & Routeplanner


Foto's (1)