Meer dan 63.000 rijksmonumenten


Het Gouden Hoofd in Schoonhoven

Woonhuis

Tol 9
2871CG Schoonhoven
Zuid Holland

Bouwjaar: 1449 (eerste vermelding)


Beschrijving van Het Gouden Hoofd

"Het Gouden Hoofd". Reeds in 1449 vermeld PAND, dat in de eerste helft van de 17e eeuw verbouwd werd, waarbij onder meer de balken en kapconstructies van voor- en achterhuis vernieuwd werden, ten dele met de 15e eeuwse onderdelen. Het pand bestaat uit een hoog voorhuis onder zadeldak met aan de Tol een gepleisterde gevel met ingezwenkte top en console, waarop een gebeeldhouwd hoofd, dat in verband met een herstelling thans verwijderd is. Aan de achterzijde een puntgevel gepleisterd. Het achterhuis heeft aan de Scheepmakershaven een natuurstenen poortje met fronton en het jaartal: 1648. (bron: Rijksdienst voor het Cultureel Erfgoed)

Rijksmonument nummer: 33527
Laatste wijziging: 2014-10-12 20:04:29.0

Recensies en ervaringen

Toevoegen

Monumenten in de buurt van Het Gouden Hoofd in Schoonhoven

Pand met puntgevel, waarin geblokte ontlastingsbogen, thans gepleisterd

Tol 8
Schoonhoven
Pand uit de eerste helft der 17e eeuw met puntgevel, waarin geblokte ontlastingsbogen, thans gepleisterd. Vijf sierankers. Onderpui eerste h..

Pand met ingezwenkte gevel

Tol 11
Schoonhoven
Pand met ingezwenkte gevel, waarschijnlijk eerste helft 19e eeuw. Klein, houten topfronton.

Pand evenwijdig aan de straat, met verdieping en hoog zadeldak, dat aan de linkerzijde wordt afgesloten door een puntgevel met vlechtingen

Veerstraat 1A
Schoonhoven
Pand uit de 16e eeuw, evenwijdig aan de straat, met verdieping en hoog zadeldak, dat aan de linkerzijde wordt afgesloten door een puntgevel ..

Pand ter breedte van vier vensterassen onder schilddak. Gepleisterde voorgevel onder rechte kroonlijst

Tol 6
Schoonhoven
PAND ter breedte van vier vensterassen onder schilddak, waarschijnlijk 17e eeuw. Gepleisterde voorgevel onder rechte kroonlijst, van karakte..

Pand met zadeldak en puntgevel met vlechtingen

Haven 1
Schoonhoven
Pand op de hoek van de Tol, 17e eeuw. Zadeldak en puntgevel met vlechtingen. Vensters met acht- en negenruitsschuiframen.

Kaart & Routeplanner


Foto's (2)