Meer dan 63.000 rijksmonumenten


Groot dwarshuis met zadeldak en gepleisterde lijstgevel. Het achterhuis staat haaks op het voorhuis en heeft een gepleisterde puntgevel. Vormt een geheel met het buurnummer 17 in Schoonhoven

Woonhuis

Oude Haven 19
2871DG Schoonhoven
Zuid Holland

Bouwjaar: waarschijnlijk 17e eeuw


Beschrijving van Groot dwarshuis met zadeldak en gepleisterde lijstgevel. Het achterhuis staat haaks op het voorhuis en heeft een gepleisterde puntgevel. Vormt een geheel met het buurnummer 17

Groot, waarschijnlijk 17e eeuws dwarshuis, met zadeldak en gepleisterde lijstgevel. Het achterhuis staat haaks op het voorhuis en heeft een gepleisterde puntgevel. Vormt een geheel met het buurnummer. (bron: Rijksdienst voor het Cultureel Erfgoed)

Rijksmonument nummer: 33513
Laatste wijziging: 2014-10-12 20:04:29.0

Recensies en ervaringen

Toevoegen

Monumenten in de buurt van Groot dwarshuis met zadeldak en gepleisterde lijstgevel. Het achterhuis staat haaks op het voorhuis en heeft een gepleisterde puntgevel. Vormt een geheel met het buurnummer 17 in Schoonhoven

Groot dwarshuis met zadeldak en gepleisterde lijstgevel. Het achterhuis staat haaks op het voorhuis en heeft een gepleisterde puntgevel. Vormt een geh ..

Oude Haven 17
Schoonhoven
Groot, waarschijnlijk 17e eeuws dwarshuis, met zadeldak en gepleisterde lijstgevel. Het achterhuis staat haaks op het voorhuis en heeft een ..

Pand met lijstgevel

Oude Haven 13
Schoonhoven
Pand met lijstgevel, waarvan de consoles van de deuromlijsting en de vier consoles van de kroonlijst gesneden zijn in overgangsvormen tussen..

Woonhuis

Oude Haven 11
Schoonhoven
Inleiding WOONHUIS circa 1870 gebouwd in Eclectische stijl. Het pand werd in opdracht van Kaashandelaar Willemswaard gebouwd voor zijn zoon..

Goudsmederij

Oude Haven 28
Schoonhoven
Inleiding Voormalige GOUDSMEDERIJ uit de negentiende eeuw. Het pand heeft waarschijnlijk een zeventiende eeuwse kern. Het maakt onderdeel u..

Pand met schilddak en rechte kroonlijst uit de 19e eeuw

Oude Haven 30
Schoonhoven
Pand uit de 17e eeuw met schilddak en rechte kroonlijst uit de 19e eeuw. Vensters met zes- en vierruitsschuiframen.

Kaart & Routeplanner


Foto's (2)