Meer dan 63.000 rijksmonumenten


Pand met gaaf bewaarde lijstgevel ter breedte van zes vensterassen. Dubbele deur met trumeau, kalf en bovenlicht, alles gesneden in Empirevormen in Schoonhoven

Woonhuis

Korte Dijk 12
2871CB Schoonhoven
Zuid Holland

Bouwjaar: eerste kwart 19e eeuw


Beschrijving van Pand met gaaf bewaarde lijstgevel ter breedte van zes vensterassen. Dubbele deur met trumeau, kalf en bovenlicht, alles gesneden in Empirevormen

PAND met gaaf bewaarde lijstgevel uit het eerste kwart van de 19e eeuw ter breedte van zes vensterassen. Dubbele deur met trumeau, kalf en bovenlicht, alles gesneden in Empirevormen. Geprofileerde vensterdorpels; kroonlijst met in het fries lofwerk. Zesruitsschuiframen in de vensters. (bron: Rijksdienst voor het Cultureel Erfgoed)

Rijksmonument nummer: 33496
Laatste wijziging: 2014-10-12 20:04:29.0

Recensies en ervaringen

Toevoegen

Monumenten in de buurt van Pand met gaaf bewaarde lijstgevel ter breedte van zes vensterassen. Dubbele deur met trumeau, kalf en bovenlicht, alles gesneden in Empirevormen in Schoonhoven

Herenhuis met gaaf bewaarde lijstgevel uit omstreeks 1860

Korte Dijk 9
Schoonhoven
Herenhuis met gaaf bewaarde lijstgevel uit omstreeks 1860. Deur met pilasters en hoofdgestel op gesneden consoles. Eenvoudig bovenlicht en v..

Tussengebouw

Lange Weistraat 4
Schoonhoven
Achter v.m. Synagoge (Haven 13) en Lage Weistraat 4 geplaatste TUSSENBOUW, platafgedekt en een bouwlaag bevattend, waarin een ritueel bad; h..

Pand met zadeldak en puntgevel met vlechtingen

Haven 1
Schoonhoven
Pand op de hoek van de Tol, 17e eeuw. Zadeldak en puntgevel met vlechtingen. Vensters met acht- en negenruitsschuiframen.

Synagoge

Haven 13
Schoonhoven
V.m. Synagoge, gedateerd 5598 (1838) en 5628 (1868), welk laatste jaartal slaat op de modernisering, waarbij de huidige voorgevel met midden..

Pand met schilddak en lage bovenverdieping

Haven 15
Schoonhoven
Pand met schilddak, 17e eeuw (?) en lage bovenverdieping. Gepleisterde lijstgevel, van karakter eerste helft 19e eeuw.

Kaart & Routeplanner


Foto's (3)