Meer dan 63.000 rijksmonumenten


Pand onder schilddak. Gepleisterde gevel met natuurstenen banden en sierankers. Houten kroonlijst. Aan de achterzijde een puntgevel met vlechtingen in Schoonhoven

Woonhuis

Koestraat 94
2871DS Schoonhoven
Zuid Holland

Bouwjaar: 17e eeuw


Beschrijving van Pand onder schilddak. Gepleisterde gevel met natuurstenen banden en sierankers. Houten kroonlijst. Aan de achterzijde een puntgevel met vlechtingen

PAND onder schilddak, 17e eeuw. Gepleisterde gevel met natuurstenen banden en sierankers. Houten kroonlijst. Aan de achterzijde een puntgevel met vlechtingen. (bron: Rijksdienst voor het Cultureel Erfgoed)

Rijksmonument nummer: 33486
Laatste wijziging: 2014-10-12 20:04:29.0

Recensies en ervaringen

Toevoegen

Monumenten in de buurt van Pand onder schilddak. Gepleisterde gevel met natuurstenen banden en sierankers. Houten kroonlijst. Aan de achterzijde een puntgevel met vlechtingen in Schoonhoven

Woonhuis met rechthoekige plattegrond onder afgewolfd zadeldak voorzien van rechte kroonlijst

Koestraat 81
Schoonhoven
Laat 17e eeuws woonhuis met rechthoekige plattegrond onder afgewolfd zadeldak. De voorgevel, thans afgesloten door de rechte kroonlijst, dat..

Gereformeerd Weeshuis

Koestraat 80
Schoonhoven
Gereformeerd Weeshuis. Pand, onder twee evenwijdige schilddaken. Het blijkens stichtingsstenen uit 1863 daterende gebouw heeft een voorgevel..

Pand onder schilddak met gepleisterde gevel onder rechte lijst

Dam 10
Schoonhoven
Pand, waarschijnlijk 17e eeuws, onder schilddak. Gepleisterde gevel onder rechte lijst. In de verdieping zesruitsschuiframen.

Pand met gaaf bewaarde lijstgevel uit omstreeks 1860

Koestraat 114
Schoonhoven
PAND met gaaf bewaarde lijstgevel uit omstreeks 1860. Hardstenen plint en cordonlijst, gesneden deur, waarvan het hoofdgestel een gesneden f..

Grote of Bartholomeuskerk

Haven 84
Schoonhoven
Ned. Herv. of St. Bartholomeuskerk. Gotische kruiskerk, waarvan het hallenkoor vermoedelijk dateert uit het laatste kwart van de 14e eeuw en..

Kaart & Routeplanner


Foto's (1)