Meer dan 63.000 rijksmonumenten


Voormalige boerderij van het dwarsdeeltype onder met riet gedekt wolfdak opgetrokken in gele baksteen met gepleisterde plint in Andel

Boerderij

Burgemeester van der Schansstraat 21
4281LG Andel (gemeente Woudrichem)
Noord Brabant

Bouwjaar: 1821 (jaartal)


Beschrijving van Voormalige boerderij van het dwarsdeeltype onder met riet gedekt wolfdak opgetrokken in gele baksteen met gepleisterde plint

Volgens jaartalankers in de voorgevel uit 1821 daterende, in gele baksteen - met gepleisterde plint - opgetrokken voormalige boerderij van het dwarsdeeltype onder met riet gedekt wolfdak. In de linker zijgevel rechtgesloten deeldeuren, waarboven de dakvoet iets opwipt, en met in elk der deuren een 4-ruits raam; vensters in woongedeelte grotendeels met oude kozijnen en vernieuwde roedenverdeling; deuren met bovenlichten; vlechtingen in geveltop. Bouwwerk van belang uit oogpunt van oudheidkundige en volkskundige waarde. (bron: Rijksdienst voor het Cultureel Erfgoed)

Rijksmonument nummer: 334657
Laatste wijziging: 2014-10-12 20:04:29.0

Recensies en ervaringen

Toevoegen

Monumenten in de buurt van Voormalige boerderij van het dwarsdeeltype onder met riet gedekt wolfdak opgetrokken in gele baksteen met gepleisterde plint in Andel

Voormalige boerderij van het dwarsdeeltype

Burgemeester van der Schansstraat 19
Andel (Gemeente Woudrichem)
Midden 19e eeuwse, in rode baksteen opgetrokken voormalige boerderij van het dwarsdeeltype, op L-vormige plattegrond en onder met riet gedek..

Voormalige boerderij in geel-rode baksteen van het dwarsdeeltype onder met riet gedekt wolfdak

Burgemeester van der Schansstraat 40
Andel (Gemeente Woudrichem)
Volgens jaartalanker in de voorgevel uit 1857 daterende, in geel-rode baksteen opgetrokken, voormalige boerderij van het dwarsdeeltype onder..

Boerderij van het dwarsdeeltype onder gedeeltelijk met riet gedekt zadeldak met wolfeind boven de voorgevel

Burgemeester van der Schansstraat 9
Andel (Gemeente Woudrichem)
Blijkens jaartalanker in de voorgevel uit 1870 daterende, in rode baksteen - met gepleisterde plint - opgetrokken boerderij van het dwarsdee..

'De korshof'

Burgemeester van der Schansstraat 80
Andel (Gemeente Woudrichem)
"De Korshof". Boerderij uit 1837, karakteristiek voorbeeld van de historische boerderijarchitectuur in het land van Heusden en Altena. Woong..

Dwarshuis onder zadeldak tussen zij- topgevels

Julianastraat 14
Andel (Gemeente Woudrichem)
Dwarshuis onder zadeldak tussen zij- topgevels.

Kaart & Routeplanner


Foto's (1)