Meer dan 63.000 rijksmonumenten


Pand met dwars schilddak en gepleisterde lijstgevel van 19e-eeuws karakter. Hardstenen plint; vier hardstenen stoeppalen in Schoonhoven

Woonhuis

Haven 27
2871CK Schoonhoven
Zuid Holland

Bouwjaar: waarschijnlijk late middeleeuwen (oorsprong)


Beschrijving van Pand met dwars schilddak en gepleisterde lijstgevel van 19e-eeuws karakter. Hardstenen plint; vier hardstenen stoeppalen

In oorsprong waarschijnlijk laat-middeleeuws pand met dwars schilddak en gepleisterde lijstgevel van 19e eeuws karakter. Hardstenen plint; vier hardstenen stoeppalen. (bron: Rijksdienst voor het Cultureel Erfgoed)

Rijksmonument nummer: 33437
Laatste wijziging: 2014-10-12 20:04:29.0

Recensies en ervaringen

Toevoegen

Monumenten in de buurt van Pand met dwars schilddak en gepleisterde lijstgevel van 19e-eeuws karakter. Hardstenen plint; vier hardstenen stoeppalen in Schoonhoven

Pand ontstaan uit twee smalle huizen die zijn samengevoegd

Haven 25
Schoonhoven
In het eerste kwart 17e eeuw door samenvoeging van twee smalle huizen ontstaan pand onder schilddak. De brede, gepleisterde gevel onder rech..

Pand ter breedte van vijf vensterassen op de hoek van de fonteinstraat

Haven 29
Schoonhoven
PAND ter breedte van vijf vensterassen op de hoek van de Fonteinstraat. Schilddak, evenwijdig aan de Haven. De gepleisterde gevel heeft een ..

Pand met lijstgevel

Haven 23
Schoonhoven
Pand met lijstgevel uit het derde kwart van de 19e eeuw. De vensters van de eerste verdieping hebben houten hoofdgestellen.

Pand onder schilddak, gepleisterde en met een kroonlijst afgedekte voorgevel

Haven 21
Schoonhoven
Pand onder schilddak, waarschijnlijk 17e eeuw met in de eerste helft der 19e eeuw gepleisterde en met een kroonlijst afgedekte voorgevel.

Deftig herenhuis, waarvan de hoge lijstgevel een risaliet bezit en een houten triglyphenlijst

Haven 19
Schoonhoven
Deftig herenhuis, waarvan de hoge lijstgevel een risaliet bezit en een houten triglyphenlijst. Hardstenen plint, gesneden deur, Lod. XIV en ..

Kaart & Routeplanner


Foto's (1)