Meer dan 63.000 rijksmonumenten


Pand met hoog zadeldak, evenwijdig aan de straat. Gepleisterde gevel onder rechte kroonlijst, van karakter eerste helft 19e eeuw. Onder het hoofdgestel van de deur gesneden Empireconsoles. Stoeppalen .. in Schoonhoven

Woonhuis

Dam 5
2871CS Schoonhoven
Zuid Holland

Bouwjaar: Waarschijnlijk late middeleeuwen

(1 recensie)

Beschrijving van Pand met hoog zadeldak, evenwijdig aan de straat. Gepleisterde gevel onder rechte kroonlijst, van karakter eerste helft 19e eeuw. Onder het hoofdgestel van de deur gesneden Empireconsoles. Stoeppalen ..

Waarschijnlijk nog laat-middeleeuws pand met hoog zadeldak, evenwijdig aan de straat. Gepleisterde gevel onder rechte kroonlijst, van karakter eerste helft 19e eeuw. Onder het hoofdgestel van de deur gesneden Empireconsoles. Stoeppalen met kettingen. (bron: Rijksdienst voor het Cultureel Erfgoed)

Rijksmonument nummer: 33423
Laatste wijziging: 2014-10-12 20:04:29.0

Recensies en ervaringen (1)

Pand met hoog zadeldak, evenwijdig aan de straat. Gepleisterde gevel onder rechte kroonlijst, van karakter eerste helft 19e eeuw. Onder het hoofdgestel van de deur gesneden Empireconsoles. Stoeppalen ..
4
Recensie door: ()
Geweldig om mijn geboortehuis, in zo'n goede staat, terug te zien, na bijna 70 jaar.
Toevoegen

Monumenten in de buurt van Pand met hoog zadeldak, evenwijdig aan de straat. Gepleisterde gevel onder rechte kroonlijst, van karakter eerste helft 19e eeuw. Onder het hoofdgestel van de deur gesneden Empireconsoles. Stoeppalen .. in Schoonhoven

Waag

Dam 9
Schoonhoven
Waag. Bouwwerk uit 1617 met op korbelen overstekende kap en gesneden renaissance-deuromlijstingen. Hersteld en van Ionische hoekzuilen voorz..

Pand onder schilddak. Gepleisterde gevel onder rechte lijst. In de verdieping zesruitsschuiframen

Dam 8
Schoonhoven
Pand, waarschijnlijk 17e eeuws, onder schilddak. Gepleisterde gevel onder rechte lijst. In de verdieping zesruitsschuiframen.

Pand met ingezwenkte topgevel

Lopikerstraat 10
Schoonhoven
Pand met ingezwenkte topgevel, waarschijnlijk 18e eeuw.

Pand met lijstgevel

Oude Haven 2
Schoonhoven
Pand met lijstgevel van 19e eeuws karakter. In de verdieping vensters met zesruitsramen.

Pand met ingezwenkte topgevel

Lopikerstraat 12
Schoonhoven
Pand met ingezwenkte topgevel, waarschijnlijk 18e eeuw.

Kaart & Routeplanner


Foto's (5)