Meer dan 63.000 rijksmonumenten


Hoeve "Meerzicht". Goed bewaarde boerderij met rechts een uitgebouwde opkamer. Vensters met kruiskozijnen en luiken; in het woongedeelte ook vensters met twaalfruitsschuiframen. In de gevel vlechtwerk .. in Schipluiden

Boerderij

Willemsoordseweg 5
2636EA Schipluiden (gemeente Midden Delfland)
Zuid Holland

Bouwjaar: 1609


Beschrijving van Hoeve "Meerzicht". Goed bewaarde boerderij met rechts een uitgebouwde opkamer. Vensters met kruiskozijnen en luiken; in het woongedeelte ook vensters met twaalfruitsschuiframen. In de gevel vlechtwerk ..

Hoeve "Meerzicht". Goed bewaarde boerderij uit 1609 met rechts een uitgebouwde opkamer. Vensters met kruiskozijnen en luiken; in het woongedeelte ook vensters met twaalfruitsschuiframen. In de gevel vlechtwerk en een ontlastingsboog. (bron: Rijksdienst voor het Cultureel Erfgoed)

Rijksmonument nummer: 33386
Laatste wijziging: 2014-12-09 19:55:05.0

Recensies en ervaringen

Toevoegen

Monumenten in de buurt van Hoeve "Meerzicht". Goed bewaarde boerderij met rechts een uitgebouwde opkamer. Vensters met kruiskozijnen en luiken; in het woongedeelte ook vensters met twaalfruitsschuiframen. In de gevel vlechtwerk .. in Schipluiden

Boerderij van het dwarshuistype in Ambachtelijk-traditionele bouwtrant, behorend bij een complex waartoe ook twee hooibergen, het toegangshek, een wag ..

Oostveenseweg 7
Schipluiden (Gemeente Midden Delfland)
Inleiding BOERDERIJ van het dwarshuistype in Ambachtelijk-traditionele bouwtrant, behorend bij een complex waartoe ook twee hooibergen, het..

Houten hek dat de toegang vormt naar het erf van het boerderijcomplex

Oostveenseweg 7
Schipluiden (Gemeente Midden Delfland)
Inleiding Houten HEK uit omstreeks 1900 dat de toegang vormt naar het erf van het boerderijcomplex Oostveenseweg 7. Omschrijving Toega..

Wagenschuur

Oostveenseweg 7
Schipluiden (Gemeente Midden Delfland)
Inleiding WAGENSCHUUR omstreeks 1900 in de Ambachtelijk Traditionele stijl gebouwd, behorende bij het complex van de boerderij Oostveensewe..

Kleine hooiberg

Oostveenseweg 7
Schipluiden (Gemeente Midden Delfland)
Inleiding Kleine HOOIBERG omstreeks 1900 in Ambachtelijk-traditionele bouwtrant behorende bij het boerderijcomplex Oostveenseweg 7. De hooi..

Hooiberg

Oostveenseweg 7
Schipluiden (Gemeente Midden Delfland)
Inleiding HOOIBERG omstreeks 1900 in Ambachtelijk-traditionele bouwtrant behorende bij het boerderijcomplex Oostveenseweg 7. De hooiberg be..

Kaart & Routeplanner