Meer dan 63.000 rijksmonumenten


Hoeve "bouwlust". Boerderij met puntgevel en uitgebouwde opkamer onder zadeldak met puntgevel. Ontlastingsbogen en vlechtwerk. Vensters met zesruitsschuiframen. IJzeren schoorsteenbekroning in Schipluiden

Boerderij

Rijksstraatweg 25
2636AX Schipluiden (gemeente Midden Delfland)
Zuid Holland

Bouwjaar: 17e eeuw 1600 17e eeuw


Beschrijving van Hoeve "bouwlust". Boerderij met puntgevel en uitgebouwde opkamer onder zadeldak met puntgevel. Ontlastingsbogen en vlechtwerk. Vensters met zesruitsschuiframen. IJzeren schoorsteenbekroning

Hoeve "bouwlust". Boerderij met puntgevel en uitgebouwde opkamer onder zadeldak met puntgevel, 17e eeuw. Ontlastingsbogen en vlechtwerk. Vensters met zesruitsschuiframen. IJzeren schoorsteenbekroning. (bron: Rijksdienst voor het Cultureel Erfgoed)

Rijksmonument nummer: 33385
Laatste wijziging: 2014-12-09 19:55:05.0

Recensies en ervaringen

Toevoegen

Monumenten in de buurt van Hoeve "bouwlust". Boerderij met puntgevel en uitgebouwde opkamer onder zadeldak met puntgevel. Ontlastingsbogen en vlechtwerk. Vensters met zesruitsschuiframen. IJzeren schoorsteenbekroning in Schipluiden

Geheel omwaterde boerderijcomplex Hodenpijl

Tramkade 23
Schipluiden (Gemeente Midden Delfland)
INLEIDING Het geheel omwaterde boerderijcomplex Hodenpijl ligt aan de oostzijde van de Gaag (Tramkade), even buiten de bebouwde kom van Sc..

Boerderij gebouwd voor de familie Van Adrichem in Eclectische stijl, hoofdonderdeel van het complex waartoe ook een schuur behoort

Rijksstraatweg 18
Schipluiden (Gemeente Midden Delfland)
Inleiding BOERDERIJ gebouwd voor de familie Van Adrichem omstreeks 1850 in Eclectische stijl, hoofdonderdeel van het complex waartoe ook ee..

Schuur met rode pannen

Rijksstraatweg 18
Schipluiden (Gemeente Midden Delfland)
Inleiding SCHUUR gebouwd omstreeks 1850 in Ambachtelijk-traditionele bouwtrant, onderdeel van het complex waartoe ook de boerderij Rijksstr..

Vrijstaande Neo-Classicistische pastorie

Dorpsstraat 2
Schipluiden (Gemeente Midden Delfland)
Inleiding Vrijstaande Neo-Classicistische PASTORIE gebouwd in 1894, behorende bij de N.H. kerk uit de eerste helft van de 16e eeuw. Aan de ..

Hervormde Kerk

Dorpsstraat 3
Schipluiden (Gemeente Midden Delfland)
Ned. Herv. Kerk. Laat-gotische dorpskerk uit de eerste helft van de 16e eeuw, bestaande uit een eenbeukig schip met houten klokketorentje (1..

Kaart & Routeplanner


Foto's (1)