Meer dan 63.000 rijksmonumenten


Boerderij onder omlopend rieten schilddak in De Lier

Boerderij

Woudtzicht 1
2678NG De Lier (gemeente Westland)
Zuid Holland

Bouwjaar: 17e eeuw 1600 17e eeuw


Beschrijving van Boerderij onder omlopend rieten schilddak

BOERDERIJ uit de 17e eeuw onder omlopend rieten schilddak. Woongedeelte met in de zolderverdieping tweelichtskozijnen waarvan een met luikje, en in de voorgevel een venster met zesruitsschuifraam, waarnaast een smal 17e eeuws venster met middendorpel. Uitgebouwde opkamer met wolfseind en keldervensters met luiken en diefijzers. In de rechter zijgevel een hoger opgetrokken puntgevel met vlechtingen en vorkanker. Tegen deze gevel een haaks uitgebouwde stal onder pannen zadeldak tegen puntgevel. Op het erf een stenen wagenloods met rieten schilddak. Inwendig o.a. tegeltableaux uit de bouwtijd. (bron: Rijksdienst voor het Cultureel Erfgoed)

Rijksmonument nummer: 33384
Laatste wijziging: 2014-10-12 20:04:29.0

Recensies en ervaringen

Toevoegen

Monumenten in de buurt van Boerderij onder omlopend rieten schilddak in De Lier

Boerderij waarvan het dwarse woongedeelte rechts een onderkelderde opkamer heeft en gedekt wordt door een rieten wolfdak

Noord-Lierweg 4
De Lier (Gemeente Westland)
BOERDERIJ uit de 17e-18e eeuw, waarvan het dwarse woongedeelte rechts een onderkelderde opkamer heeft en gedekt wordt door een rieten wolfda..

Groeneveldse Molen

Woudseweg 186
Schipluiden (Gemeente Midden Delfland)
Groenveldsche Molen. Ronde, stenen poldermolen uit 1719.

Huize 't Woud

Woudseweg 180
Schipluiden (Gemeente Midden Delfland)
Ten z.w. van de kerk boerderij (17e eeuw) op T-vormige plattegrond. Steentje met: ren. 1764. Sommige vensters met ontlastingsbogen. Veelhoek..

Gepleisterde boerderij uit de 17e of 18e eeuw met fraai bouwlichaam. Rieten schilddak en vensters met negenruitsschuiframen.

Oostbuurtseweg 25
De Lier (Gemeente Westland)
Gepleisterde boerderij uit de 17e of 18e eeuw met fraai bouwlichaam. Rieten schilddak en vensters met negenruitsschuiframen.

Oude Liermolen

Laan van Adrichem 30
De Lier (Gemeente Westland)
Inleiding MOLENROMP. De ronde stenen molen is in 1717 ter vervanging van een voorganger gebouwd als poldermolen voor de bemaling van de O..

Kaart & Routeplanner


Foto's (14)

Alle 14 foto's weergeven